MOTORISTI NAPUŠTAJU GRAD ? – MARIO NERER, BIVŠI MINERS O MINERSIMA

Prošli tjedan objavili smo dva članka o MC Miners iz Murskog Središća.

http://muralist.hr/politika/hoce-li-minersi-izgubiti-svoj-clubhouse/

http://muralist.hr/politika/evo-zasto-mc-miners-trazi-od-grada-dugorocni-najam-prostorija/

Ukratko, motoristi traže od Grada da im se prostorije u kojima se sada nalazi njihov clubhouse dodijele u dugoročni najam od minimalno 30 godina, što je uvjet da bi mogli sa svojim projektima aplicirati za sredstva iz EU fondova. Grad to ne želi učiniti nego se poziva na postojeći ugovor o najmu.

Na sjednici Gradskog vijeća koja je održana u utorak vijećnik SDP-a Mario Nerer, koji je i sam bivši Miners, postavio je pitanje gradonačelniku Srpaku u svezi tog problema. Napomenuo je da bi to trebalo hitno riješiti još ove godine kako bi se iz EU mogla dobiti potrebna sredstva pa upitao ima li Grad kakvo alternativno rješenje, odnosno zemljište koje bi bilo adekvatno za Minerse. Zatražio je pisani odgovor no Srpak se o tome i usmeno očitovao.

„Na snazi je ugovor iz 2005.  o najmu prostorija na neodređeni rok s time da se on može otkazati bilo kada i Minersi u tom slučaju moraju prostor napustiti u roku od 30 dana. Ugovor je potpisan u vrijeme kada je gradonačelnik bio Rudolf Klenert. Cijenim doprinos Minersa, ali ovo je centar grada i mi želimo njima pronaći neki drugi smještaj odnosno lokaciju. Razgovarao sam o tome, to su bili „ad hoc“ razgovori, a za to treba priprema i dogovor.“

Dakle, za sada je situacija „status quo“. U neformalnom razgovoru s jednim članom Minersa doznali smo da oni čak razmišljaju da napuste Mursko Središće i presele se u Sveti Martin na Muri, jer kako kažu, Makovec će im sigurno omogućiti ono što u svom gradu ne mogu dobiti. Da li ćemo ostati bez Minersa, znati ćemo uskoro.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_20150520_182741