Provedena preventivna akcija “Sigurno preko pruge”

Građanima objašnjena važnost poštivanja prometnih propisa i moguće opasnosti koje prijete prilikom prelaska cestom preko željezničke pruge

U srijedu, 22. veljače 2023. godine od 8 do 12 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivnu akciju “Sigurno preko pruge”.

Akcija je bila provedena na prijelazima ceste preko željezničke pruge u Čakovcu, u Zagrebačkoj ulici i Ulici dr. Ante Starčevića te je usmjerena prema svima sudionicima u prometu, a prije svega se odnosila na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koje nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano za prijelaz cestom preko željezničke pruge kada se najavljuje dolazak vlaka.

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te edukacijom postignu učinci generalne prevencije i postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.

Građanima je objašnjena važnost poštivanja prometnih propisa i moguće opasnosti koje prijete prilikom prelaska cestom preko željezničke pruge.

Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal (reflektirajući prsluci).
(tekst i foto: PU međimurska)