FOTO 3. NL SJEVER U derbiju kola Varteks i Rudar odigrali bez zgoditaka – Rudar bliže pobjedi

VARTEKS – RUDAR 0:0(0:0)

U Varaždinu na stadionu Slobode odigran je derbi susret 23. kola 3.NL Sjever između domaćeg Varteksa i ekipe Rudara iz Murskog Središća.
Utakmica je završila podjelom bodova bez zgoditaka(0:0) iako moramo reći da je Rudar bio taj koji je imao prigode, no nažalost nije ih iskoristio.
Prvih pola sata utakmice proteklo je u dosta nervoznoj igri bez nekih povezanih akcija pa normalno da u tom periodu nije bilo ni prigoda.
Prvu pravu stvorio je Rudar u 30. minuti kada Petar Ratajec odlično ulazi na jednu dubinsku loptu dribla istrčalog domaćeg vratara,iako bi možda bio bolji bio pokušaj loba, no dostižu ga domaći igraći te vrlo dobra prigoda propada.


U 36. minuti bilježimo odličan prodor Patrika Nedeljka i zatim dobar udarca Davida Juraka no i izvanrednu obranu domaćeg vratara Jure Banfića.
Bilo je to manje-više sve što se prigoda tiče u prvom dijelu s time da treba reći da domaći cijelo to vrijeme nisu ozbiljnije ugrozili gol Nike Kodbe.
I u drugom dijelu Rudar je taj koji je bolja ekipa pa u 49. minuti vidimo još jedan dobar udarac Juraka kao i obranu domaćeg vratara.
U 57. minuti Patrik Nedeljko nalazi se u 100%-tnoj prigodi, sam ispred domaćeg vratar no Banfić brani njegov udarac.
U 70. minuti Evald Vinko upućuje udarac s dvadesetak metara, no on odlazi izvan vratiju.
U 86′ minuti konačno Rudar postiže zgoditak, točnije Petar Ratajec, no glavni sudac Sabljić poništava ga na intervenciju pomoćne sutkinje Matee Loparac.

Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti snimku koliko je točna ova odluka sutkinje o zaleđu, jer po svima pa čak i nekim domaćim gledateljima zaleđa nije bilo.
No što se sudaca tiče nećemo njima oni su ionako priča za sebe.


Na kraju utakmica završava podjelom bodova no kako smo već rekli Rudar je taj koji u ovoj utakmici više zaslužio pobjedu.

U 24. idućem kolu Rudar na svom igralištu dočekuje ekipu Dinama iz Domašinca.

(tekst i foto:zr)