Što je dobro pokloniti u svakoj prigodi?

Svi mi imamo nekoga kome bismo htjeli nešto pokloniti čak i kada se ne radi o nekom povodu koji zahtijeva poklone. Čekati nečiji rođendan (ili svoj) ili možda neki od blagdana samo kako bismo mogli nešto pokloniti i pokazati da nam je stalo, zapravo je suludo, a ponekad se čini kao da je darivanje bez nekog posebnog povoda nešto što bismo svi mogli prakticirati puno češće.

Primiti poklon kao i darovati nekoga je čin koji će nas razveseliti, posebice u ovom drugom slučaju ako se osobi kojoj smo nešto poklonili svidi naša ideja. Međutim, ponekad je teško odabrati što zapravo pokloniti i kada je pravi trenutak za to. Upravo smo zato kreirali ovaj maleni popis stvari koje možete pokloniti bilo kada osobi do koje vam je stalo, a da pritom ne stvorite neku obavezu za tu osobu u kojoj će vam ona morati uzvratiti podjednako velikim poklonom.

Cvijeće

Popis ćemo početi nečim poprilično standardnim što će definitivno razveseliti osobu kojoj to poklonite. Riječ je naravno o cvijeću. Ono je uglavnom odličan poklon za žene, a pokazat će im koliko vam je stalo do njih. Pritom zasigurno nećete morati potrošiti neki veliki novčani iznos, a istovremeno će vaš poklon biti shvaćen kao velik znak pažnje. Slična je stvar i s različitim bombonijerama ili općenito nekim slatkišima za koje znate da ih osoba kojoj ih poklanjate voli.

Ručno kreirane poruke

Ako je osoba kojoj želite nešto pokloniti onaj tip osobe koji će cijeniti ručno izrađen poklon, različite kartice s porukom su vjerojatno baš ono što će im se svidjeti. Iako se takve kartice češće izrađuju za neke posebne prigode u obliku, primjerice, čestitke za krizmu, uvijek je lijepo primiti neku poruku koja je pisana od srca. Razni pokloni mogu imati određen vijek trajanja, no poruke koje ste napisali na nekoj od kartica trajat će vječno.

Biljke

Nešto što nije tako čest poklon, a opet je vrlo velik znak pažnje su biljke. Biljke su delikatne i treba im puno pažnje, a poklanjanjem istih osobi do koje vam je stalo zapravo poklanjate nešto što je živo i što također nema neki određeni rok trajanja. Biljka će ukrasiti svaki prostor u kojem se nalazi, a osobu kojoj ste biljku poklonili svakodnevno će podsjećati na vas dok se brine o njoj.

Nakit

Nakit spada u one poklone koji mogu biti skupi, ali to definitivno ne moraju biti. Ovisno o tome kakav je vaš odnos s osobom kojoj ćete pokloniti nakit, odlučite kakav želite da on bude. Ponekad je lijepa gesta pokloniti neki oblik nakita koji će imati ugravirano nešto bitno osobi kojoj ga poklanjate, a ponekad će i najobičnije podudarajuće narukvice biti sjajan znak pažnje koji će spajati dvije osobe dok ih nose.

Svoje vrijeme

Ponekad poklon ne mora uopće biti neki predmet. Ako osoba kojoj želite nešto pokloniti zna cijeniti vaš trud i pažnju, samo vaše vrijeme koje ćete joj posvetiti može biti sjajan poklon. Radite nešto što vama draga osoba voli, idite u kino, na večeru ili pak razgovarajte, gledajte filmove ili serije. Imati vremena i posvetiti ga nekome do koga vam je stalo može biti jedan od najljepših poklona. (m)