Što pokloniti sebi za vlastiti rođendan?

Iako obično očekujemo darivanje od drugih za rođendan, zapravo ne bismo trebali bježati od poklanjanja sebi onog što će nas razveseliti na taj poseban dan u godini…

Probudili ste se i sve se čini istim kao i dan ranije. No, zatim shvatite da ste godinu dana stariji, barem numerički i to kod nekih izaziva veselje, a kod drugih užas i jezu.

Nema sumnje, rođendan je poseban dan u godini i koliko god starenje bilo nekima zastrašujuće, treba iskoristiti ovaj datum za slavljenje sebe i svog života.

Ako ste društvena osoba, već od ranog jutra, a možda i ponoći počet će stizati čestitke za rođendan, a neki od vaših najmilijih razveselit će vas darovima. No, tko kaže da i vi sami sebi ne možete pokloniti rođendanske darove, kad već slavite ovaj poseban dan?

Naravno da možete, a ovo su neki od načina kako uljepšati sebi svoj rođendan, umjesto da ga provedete razmišljajući o brojci koja je uz vašu dob postala veća nego dan ranije…

Proslava s najmilijima

Istina je, provesti rođendan u društvu svojih prijatelja i obitelji najpopularniji je poklon koji slavljenici sebi daruju, a i vjerojatno najbolji, ako su pozvani samo oni s kojima se zaista dobro slažete.

Bilo da slavite u vašem prostoru ili ste odlučili proslavu rođendana pretvoriti u večernji izlazak, to mogu biti nezaboravni trenuci kojih ćete se rado sjećati sve do sljedeće godine, kada ćete ponovo osjetiti potrebu prirediti ludu zabavu…

Najdraža poslastica

Hrana je ono što nas može zaista razveseliti. Baš zato je rođendan idealan za konzumaciju svog omiljenog jela, a možda i više njih.

Ne, nema ništa loše u rođendanskom prejedanju, jer svi imamo pravo dati si barem jedan dan oduška u godini, čak i ako pokušavamo smršaviti.

Što se pak realizacije ovog poklona tiče, uvijek je moguće naručiti vaš omiljeni specijalitet ili zamoliti dragu osobu da ga napravi, ali i osobno ispeći poslasticu. Naravno, odlazak u restoran u kojem vas čeka vrhunska usluga i dokazano ukusna priprema jela još je jedna mogućnost koja je pred vama.

Uzbudljivo putovanje

Rođendan može biti prilika za proslavu s prijateljima, ali i za odlazak na atraktivno putovanje, s njima ili bez njih.

Bilo da vas privlači Las Vegas ili možda Maldivi, Bahami, Tajland i Egipat, na vama je izabrati destinaciju na kojoj se želite naći za vaš rođendan i tako proslaviti obljetnicu sa stilom, na način koji ćete sigurno još dugo pamtiti.

Da, baš rođendan je odličan poticaj za putovanja i ne dajte se obeshrabriti čak i ako ne uspijete naći suputnike koji će vas se pridružiti, jer odlazak u nepoznati svijet solo je posebno uzbudljiva avantura…

Omiljeni gadget

Ako imate veliku obitelj i mnogo prijatelja, istina je da ćete vjerojatno dobiti mnogo poklona, no malo njih će vam zapravo biti korisno.

Baš zbog toga pametna je odluka na rođendan sebi pokloniti gadget koji itekako želite imati, jer vi najbolje znate što vam u životu zapravo treba.

Ideja za poklon je bezbroj, od mobitela, tableta i pametnog sata do raznih drugih korisnih elektroničkih uređaja koji bi mogli povećati kvalitetu vašeg života. Sve o čemu već dugo maštate može biti idealan rođendanski dar, onaj koji vrlo vjerojatno drugi neće donijeti sa sobom na rođendansku proslavu…

Korisna vještina

Za kraj, treba reći da numeričko povećanje broja godina koje ide s rođendanom može biti i odličan poticaj da se pokrenemo prema naprijed i učinimo nešto sa svojim životom.

Zato je jedan od najkorisnijih poklona koji možete pokloniti sebi svakako neka edukacija, odnosno prilika za usavršavanje određene vještine, one koji bi mogla biti korisna poslovno, ali i općenito u vašoj svakodnevici.

To naravno može biti neko znanje s Interneta, ali i upisivanje tečaja stranog jezika pa čak i joge ili aerobika, što će obogatiti vaš život i koristiti vam u sljedećih 365 dana, uoči vašeg sljedećeg rođendana…

Poklanjati je lijepo čak i kad možda nije prigoda za to, stoga nemojte se ograničiti samo na posebne dane nego pokušajte biti što darežljiviji u svakodnevnom životu. (m)