S TRI POGOTKA SOKOL VEĆ U PRVOM POLUVREMENU RIJEŠIO UTAKMICU

Nakon par hladnijih dana u Međimurju je napokon ove nedjelje zasjalo sunce i tako obožavateljima nogometa stavilo osmjeh na lice jer na redu su bile preostale utakmice međimurskih nogometnih liga. Jedna od tih utakmica bila je u Vratišincu gdje su se susreli vodeći NK”Sokol”Vratišinec i NK”Trnovec” iz Trnovca.

01

Utakmica je započela u zakazano vrijeme (15h), a Sokol je krenuo sa istom jedanaestoricom kao i prošle nedjelje u Peklenici. U samom početku podjednaki broj akcija,udaraca prema golu i ništa konkretnije sve do 14. minute kada u obećavajućoj prilici dva gostujuća igrača sapliću Mikolaj Luku u svom kaznenom prostoru pa je glavni sudac Bacinger Branko primoran pokazati na bijelu točku. Sa bijele točke je bio precizan Vincek Aleksandar unatoč tome što mu je golman Špiranec Sandro pogodio stranu u koju će pucati.

02

Tako Sokol od te 14. minute vodi 1:0, a Trnovec čini se pod šokom gola, ubrzo nakon dvije minute dobiva i drugi pogodak gdje gosti ne uspijevaju zaustaviti akciju Sokola u kojoj je uspio pobjeći domaći igrač Bistrović Mišel koji tako zabija za 2:0 u 16. minuti. Pritisak Sokola se nastavio, bilo je par promašaja sa jedne i sa druge strane, a 37. minuta bila je kobna za goste kada je jakim udarcem Šafarić Tomislav sa same gol linije asistirao Vincek Aleksandru koji još jednom zabija. Na odmor se tako otišlo rezultatom 3:0 za Sokol.

03

Bila je to prilika za trenera Škvorc Dražena da iskoristi sve izmjene u drugom poluvremenu i tako igrači sa klupe daju doprinos igri i pobjedi Sokola.

Izmjene:

NK”Sokol”

 

  1. 57. minuta Lipović Goran umjesto Kodba Bojana
  2. 62. minuta Puh Saša umjesto Jambrošić Nina
  3. 65. minuta Leško Nino umjesto Zadravec Leonarda
  4. 68. minuta Munđar Nikola umjesto Korpar Matije
  5. 82. minuta Vincek Mateo umjesto Šafarić Tomislava

NK „Trnovec“:

  1. 55. minuta Roškarić Domagoj umjesto Zobović Maria.

04

Ekipa iz Trnovca tijekom cijele utakmice dobro je igrala, nije to bila “rješena” utakmica na poluvremenu što i pokazuje činjenica da u drugom poluvremenu nisu primili gol, a možemo reći da su u par navrata mogli i zabiti koji. Na tu razliku utjecao je i stil igre u nastavku sa 5 novih igrača Sokola, ali i savjeti koje je trener Trnovca Kirić Kristijan dao svojim igračima na odmoru. Do kraja ovog susreta tako nije bilo više pogodaka, osim par obećavajućih prilika koje Sokol ovaj put nije uspio iskoristiti, ali zadatak osvajanja 3 boda bez primljenog gola uspješno je i ovaj put ostvaren. Sudac je podijelio 6 žutih kartona, 4 gostima, a 2 domaćinima. Utakmici je prisustvovalo oko 150 gledatelja.

05

.

I u ostalim susretima ove lige bilo je zanimljivo pa tako Sokol ostaje na samom vrhu, ali ovaj put samo sa jednim susjedom NK”Bratsvom” iz Jurovca. Zaostala je ekipa iz Šenkovca nakon poraza u Gornjem Hraščanu protiv NK”Pobjede”. Poraz Šenkovca ukazuje na dobar derbi sljedeće nedjelje jer u goste im dolaze Sokoli i biti će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li spojiti dva poraza za redom ili uzeti Sokolima 3 boda i nastaviti borbu za vrh tablice 2. MNL-skupina B.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

06