RUDAR I NEDELIŠĆE ODIGRALI NIŠTA – NIŠTA

 

Još jedan od međimurskih derbija odigran  je danas u M.Središću po sunčanom, ali vjetrovitom vremenu.

Rudar i Nedelišće odigrali su danas jednu žustru borbenu utakmicu ne najljepšu za oko, a adekvatan tomu je i krajnji  rezultat utakmice  0 : 0 (0 : 0)

Očekivali su danas u Rudaru s obzirom na tri donešena boda iz Slatine novu pobjedu, no ona je izostala protiv čvrste i kompaktne ekipe Nedelišća. Premalo žustrine i htijenja bilo je danas u ekipi domaćina , a to je baš ono što ih je dosada krasilo u većini utakmica. Stvorio je Rudar nekoliko izvrsnih  prilika no ni jednu nije realizirao. Prva se ponudila u 17. minuti nakon odličnog udarca Vurušić B., ali je još bolje reagirao gostujući vratar  Novak D. i izboksao loptu. Još jednu dobru priliku nije iskoristio u prvom  poluvremenu Kovačić A. kada sam izbija ispred vratara, ali odlazi previše lijevo te propada i ta šansa Rudara.

Gosti bolji u prvom dijelu sa većim posjedom lopte i također sa dvije prilike, ali ne tako izrazite kao one domaćina. Bez golova se odlazi na odmor i to je najrealniji rezultat.

U dugo poluvrijeme žustrije i čvršće  ulazi Rudar i odmah u šansu ulazi Šoltić D., prebacuje vratara , ali na  žalost domaćih gledatelja i gostujuća vrata.

Cijelo drugo poluvrijeme domaćin ima inicijativu , ali bez nekih izrazitih prilika pa utakmica polako ulazi u mirne vode kao da su jedni i drugi zadovoljni  rezultatom.

Do kraja utakmice stvoreno je još nekoliko poluprilika na jednoj i drugoj  strani, ali bez konačnog učinka.

Kraj su čini nam se jedni i drugi dočekali zadovoljni  što se ne bi moglo reći i za 350 gledatelja koji stadion Šuderka napuštaju sa dosta nezadovoljstva jer nisu vidjeli niti jedan zgoditak , a to je najvažnije zbog  čega se dolazi na stadione.

Evo još  kratke izjave  trenera domaćina Josipa Filipana:

Ja sam zadovoljan na kraju jer bez obzira na momentalno stanje na tablici znao sam da je Nedelišće jedna čvrsta i kompaktna ekipa  koja se neće samo tako predati. Prvo poluvrijeme je pripalo njima, drugo nama, izjednačeno je bilo po prilikama i poluprilikama, a pošteno i najrealnije je bod svakome. Hvala publici na velikom  odazivu , žao mi je što nismo pobjedili i tako još jače potvrdili onaj rezultat iz Slatine. Ništa, idemo dalje raditi  i pripremati se za slijedeću utakmicu protiv  Čakovca, te tamo pokušati donijeti nova tri boda. Ima tu dečki koje praktički ne poznam npr. Knežević koji mora dolaziti i na treninge, a ne samo na utakmice, jer ipak je to treća liga. Imamo ovaj tjedan da se do kraja upoznamo .U subotu nam ne može  igrati Šotlić D. zbog tri žuta ,ali se vraća Rožman L. tako da nam opet nedostaje samo jedan igrač, te možemo postaviti igru kakvu želimo.

                                                                                               Tekst Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić