Rudar Cimper pobjednik košarkaškog turnira “Kraljevec 2013.”

U sklopu Dana Općine Donji Kraljevec, a u organizaciji Košarkaškog kluba Donji Kraljevec u subotu 4. svibnja u dvorani OŠ D. Kraljevec održan je seniorski košarkaški turnir “Kraljevec 2013” na kojem su nastupile ekipe KK Rudar Cimper iz Murskog Središća, KK Dubravčan iz Donje Dubrave i KK Donji Kraljevec iz Donjeg Kraljevca.

Odigrane su tri utakmice (svaki sa svakim), dok su između utakmica održana natjecanja u tricama i zakucavanju. Kraj turnira svojim nastupom uljepšale su Mažoretkinje Općine D. Kraljevec izvedbom kojom su na nedavnom državnom prvenstvu u Kaštelama osvojile 1. mjesto u juniorskoj konkurenciji.

Donji Kraljevec je u prvoj utakmici izgubio od Rudar Cimpera 49:41, a u drugoj pobijedio Dubravčan 65:34. Rudar Cimper bio je bolji i od Dubravčana 47:36. Sa dvije pobjede pobjednik turnira je Rudar Cimper, drugi je Donji Kraljevec, a treći Dubravčan. U gađanju trica najbolji je bio Patrik Blažeka iz Dubravčana, ispred Danijela Švende iz D. Kraljevca i Alena Varge iz Rudar Cimpera. Danije Švenda pobjednik je u zakucavanju ispred suigrača Tomislava Švende i Saše Dodleka iz Rudara.