Promjene u ŽRK Zrinski: Darinka Pavleković “Črna” ponovo na kormilu kluba, otišla jedna, a došle tri igračice

Nakon sedmog uzastopnog poraza Zrinskica i ostavke trenera Alana Belka,  iz kluba je došlo priopćenje sportske direktorice Ljubice Vrbančić.

“Nakon vrlo blijede igre i neugodnog poraza došlo je do ostavke trenera Alana Belka. Odmah nakon utakmice sastao se Upravni odbor kluba, te su održani sastanci s trenerom i svim igračicama. Uprava kluba odlučila je povjerenje dati vojnikinji kluba Darinki Pavleković – Črni koja najbolje poznaje stanje unutar kluba, ali i cijelu situaciji u samoj ligi. Črni će i dalje pomagati kondicijski trener Miljenko Vidović, a uskakat će joj i Radovan Petek, koji trenutno obnaša dužnost trenera mlađih kategorija. Zaključujemo da još uvijek nije kasno za izboriti ostanak u ligi, te želim da zajednički snagama uprave, igračica i navijača osiguramo prvoligaški status. Oko kluba želimo stvoriti pozitivnu atmosferu jer samo s takvim načinom možemo ostvariti svoje ciljeve”.

Do promjena je došlo i u igračkom kadru, nakon tri godine klub je napustila Ana-Marija Gavrić koja je otišla u zagrebačku Lokomotivu. U klubu nisu mirovali pa su uz golmanicu Melitu Jug koja je došla iz Pitomače, iz Samobora su doveli povratnicu u klub Hanu Laptoš, dok je iz osječke Olimpije došla  Ivana Zirn.

Sutra (srijeda) u 18.00 sati Zrinski gostuje u Koprivnici kod Podravke u sklopu 18. kola 1.HRL za žene. Nakon toga slijedi pauza do 14. ožujka pa će nova/stara trenerica Darinka Pavleković sa suradnicima pokušati da ekipu osovi na noge.

(Miljenko Dovečer, foto: M.D.)