POLETU DERBI – SA ŠUDERKE OTIŠLI KUĆI PJEVAJUĆI

U međususjedskom  derbiju  pred 600 gledatelja ekipa Poleta iz Svetog Martina na Muri  došla je do sva tri boda u srazu sa domaćom ekipom Rudara. U ravnopravnoj utakmici konačnog pobjednika odlučivala je kako se to kaže „jedna lopta , jedna iskorištena prilika“ što su igrači Poleta učinili, a Rudarovci na njihovu  žalost ovaj puta ne.

01

Taj jedni zgoditak  u 31.minuti utakmice postigao je Damir Čurin iskoristivši jedan nesporazum u obrani Rudara.  Da bi za Rudar u tom trenutku nesreća bila još veća u pokušaju da izbaci loptu sa puta u mrežu ozlijedio se Benjamim Šardi te je morao napustiti igru, a kao njegova zamjena ušao Vedran Knežević , koji ubrzo nakon ulaska ne koristi lijepu prigodu no loptu šalje pored  stative gostiju. Rudar je već na samom početku utakmice ne koristi dosta izglednu prigodu  kada udarac glavom Danijela Levačića završava pored  desne vratnice  gostujućeg vratara Jambresa.

02

U drugi dio utakmice Rudar ulazi puno ambicioznije sa željom poravnanja rezultata , dok  gosti mirnom igrom i opredijelivši se za  igru kako bi iz brzih kontranapada  ugrozili gol domaćina. To Rudaru omogućava veći posjed lopte i dominaciju , no sve iole ozbiljnije prigode završavaju  u bloku obrane gostiju ili  rukama vratara Jambresa. Igralo se uglavnom na sredini terena gdje su igrači obiju ekipa vrlo disciplinirano izvršavali zadatke svojih trenera pa  nekih većih prigoda za postizanje zgoditka u prvom dijelu više nije bilo. Tako prvi dio utakmice završava vodstvom gostiju  sa jedinim dosta sretno postignutim zgoditkom od 0:1.

03

Imali su i gosti pred sam kraj  svoju prigodu no vratar Rajf odličnom intervencijom sa same gol linije izbija loptu nakon gostujućeg slobodnog udarca. Tako  ovaj susjedski derbi završava zasluženom pobjedom gostiju jer su iskoristili svoju prigodu , dok domaćinu ostaje žal zbog gubitka bodova i neiskorištenih svojih prigoda.

04

Nemaju si što puno predbaciti igrači Rudara . Dali su sve od sebe , pokušali su , napali i odigrali solidnu utakmicu, no ovaj puta je sreća bila na strani Poleta.  Ostaje im samo da se što bolje pripreme za sljedeći susret u Novom Marofu te da ova tri izgubljena boda pokušaju  već tamo nadoknaditi , no za to će biti potrebna svakako efikasnija igra jer bodovi se teško mogu osvajati ako se ne postižu zgodici.

05

RUDAR – POLET   0:1 (0:1)

 MŽNL ČK-VŽ  2016/17.  10.kolo   22.10.2016. god.  M.Središće  Igralište Šuderka

                  

Suci:  Goran Tomičić , Davor Šupljika , Boris Jakovljev   delegat: Mario Mavriček

Strijelci:  0:1 31.min Čurin

Gledatelja : 600

06

RUDAR: Rajf , Den.Levačić(65.Radiković) , Šardi(35.V.Knežević) , Mikulić ( 46..Šoltić ) ,Vuri ,Vurušić ,Dan.Levačić ,D.Šoltić ,Novak , Horvat , M.Šoltić pričuve: Končić ,Knežević , Zadravec ,Balaž ,N.Šoltić ,Radiković trener:  Nikola Goričanec

07

POLET:Jambres,Sakač,Žganec(75.Vršić) ,Šoštarić(46.D.Goričanec)barat ,Turk , Cvetković,Zadravec(53.Ferlin83.Radiković),Herceg,Čurin(67.A.Goričanec),Bobičanec pričuve: Karlovčec ,Radiković ,Vršić ,A.Goričanec ,Ferlin, D.Goričanec, Trener :Goran Makovec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

08