KOŠARKAŠI “RUDAR-CIMPERA” ZAPOČELI S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU ! (tekst Teo Cilar, foto Tin Tomanić)

Košarkaši Rudar-Cimpera danas u 19 sati imali su prvu prozivku. Treneru Branku Damjanoviću na prvom se treningu pojavilo 11 igrača, a dok spomenemo da su falila čak petorica seniorskih igrača od čega tri iz prve petorke (Alen Varga, Nikola Hrkač, Saša Dodlek), čakovečki strateg mora biti zadovoljan.

Pošto klub ove godine slavi 40 godina, klub je kontaktirao Cibonu u nadi da će se dogovoriti prijateljski susret ovaj tjedan, pošto su Cibosi na bazičnim pripremama ovdje u Međimurju, točnije u toplicama Sveti Martin. Cibona je odbila to, pravdajući se da u ovom dijelu priprema ne igraju sa nikim, a sportskom direktoru, Vladi Vanjku smeta što naša dvorana nema klimu pa de se eto njegovi igrači ne rastope pošto im sve smeta. Zato je Hrvatska košarka tu gdje i je, na najnižim mogućim granama pošto “zvijezdama“ smetaju ovakve nebitne stvari.

Svejedno, 99 posto je dogovoren susret s Zabokom, standardnim prvoligašem koji će također doći na pripreme ovdje u toplice Sveti Martin, a nije se odustalo od susreta s Cibonom ili možda Cedevitom u nekom kasnijem terminu. Prijateljske susrete Rudar Cimper igrati će svakoga vikenda do početka službenog dijela natjecanja.

Krajem rujna Rudar Cimper odlazi na snažni turnir u Pulu, a u prvoj polovici listopada naš će klub biti organizator tradicionalnog, snažnog turnira na kojem će igrati Pula i još par snažnih drugoligaša čija će se imena znati naknadno.

Krajem listopada biti će organizirana košarkaška noć u turističkom kompleksu Cimper.

Rudar Cimper će sa službenim utakmicama započeti u rujnu kada počinju susreti u kupu Međimurja “Krešimir Ćosić“. Prvenstvo u drugoj Hrvatskoj košarkaškoj ligi sjever započinje u prvoj polovici listopada.

 

Klub planira dovesti i par pojačanja, ali o tome trener nije želio govoriti dok sve ne bude sigurno.