HOĆE LI RUDAR PUSTITI SOKOLU? SRPAK DEMANTIRA NAMJEŠTALJKU

Danas je na rasporedu nogometna utakmica 1. Međimurske lige koja se igra u Vratišincu,a sastaju se domaći Sokol i Rudar.Susret je od iznimne važnosti za domaćine jer su im bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak. S druge strane Rudar nema nikakav imperativ jer se učvrstio pri vhu tablice,no sad slijedi ono najzanimljivije. Čitav tjedan po gradu kolaju priče o namještanju utakmice. Navodno je netko iz uprave Sokola nazvao Rudar i zamolio ih da se na utakmici pretjerano ne angažiraju,drugim riječima, da im puste! Kuloarske priče idu dalje te tvrde da su igrači Rudara protiv,dok je uprava shodna tomu da se pomogne prijateljskom i susjednom klubu. Takvih i sličnih priča naslušali smo se svake godine,ali je istina da pojedini klubovi znaju pred kraj prvenstva lažirati utakmice. Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je to da je predsjednik Rudara Dražen Srpak,kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima i tu dolazi do zanimljive situacije. Ako Rudar izgubi, svatko ga može optužiti za nečasne radnje te staviti pod upitnik njegov izbor! Da bi rasčistili ovu gungulu nazvali smo Srpaka koji nam je rekao: “Čuo sam za te priče i apsolutno tvrdim da u njima nema ni trunka istine! Mi imamo bolju i jaču momčad i idemo na pobjedu! Ako Sokol ispadne iz lige, to je njihov problem. I mi smo ispali prije dvije godine pa svijet nije propao. Odigrati ćemo poštenu utakmicu, a kako je to derbi, svaki je rezultat moguć! Uvjeren sam u pozitivan rezultat. Ako i izgubimo biti će to plod dobre igre protivnika, a ne nekog dogovora!”
Trener Rudara Anton Srša kratko je komentirao: “Mi nismo na prodaju,mada je u takvim utakmicama svaki rezultat moguć. Kvalitetnija smo ekipa i nadam se našoj pobjedi.”
Kako će to sve skupa završiti vidjeti ćemo danas. Novinar i fotoreporter Muralista prisustvovati će utakmici o kojoj u ponedjeljak donosimo detaljno izvješće.