Filip Ude s još tri hrvatska gimnastičara u lovu na medalje Europskog prvenstva u Glasgowu

Kako donosi portal hgs.hr u najvećem gradu Škotske, Glasgowu, od četvrtka 9. kolovoza na rasporedu je Europsko prvenstvo u sportskoj gimnastici za muškarce. Hrvatsku će u seniorskoj konkurenciji predstavljati četvorica gimnastičara – Filip Ude, Robert Seligman, Anton Kovačević i Jakov Vlahek.

Svih četvero hrvatskih gimnastičara nastupit će u višeboju i pokušati izboriti ekipno finale te pojedinačna finala u višeboju, ali i na pojedinim spravama. Kod Filipa Udea, Roberta Seligmana i Jakova Vlaheka primarna sprava bit će konj s hvataljkama, dok će kod Antona Kovačevića to biti preča.

– Potpuno sam spreman fizički i psihički. Vježbu startne ocjene 6.1 stabilno odrađujem na treninzima i očekujem da, ukoliko sve bude išlo po planu, bez većih problema uđem u finale, a potom se u finalu, uz malo sportske sreće, domognem i postolja, kao i prije deset godina u Lausanni. Nakon pobjede na prvenstvu Hrvatske i srebra na Mediteranskim igrama, u odličnoj sam formi i želim uspješno nastaviti natjecateljsku sezonu – nestrpljiv je uoči svog nastupa na Euru Robert Seligman.

Osim Seligmana, na svoj je nastup na konju s hvataljkama spreman i osvajač srebrne medalje s Olimpijskih igara u Pekingu 2008., Filip Ude.

– Dobro sam trenirao, fizički sam spreman i samo glavu treba posložiti i sve bi trebalo biti OK. Cilj mi je da u kvalifikacijama odradim vježbu startne ocjene 6.1 kao na treningu, niti bolje, niti lošije, i bit ću zadovoljan – iskren je Ude.

Osim četvorice seniorskih reprezentativaca, Hrvatska će na Europskom prvenstvu imati i predstavnike u juniorskoj konkurenciji. U Glasgowu će nastupiti četiri mlada gimnastičara – Mauro Nemčanin, Borna Matić, Marko Sambolec i Mateo Žugec.

(Miljenko Dovečer, foto: hgs)