Mlada pijanistica iz Murskog Središća Dora Rebernik najbolja je u Hrvatskoj, a postiže odlične rezultate i u inozemstvu

Dora Rebernik, mlada je pijanistica iz Murskog Središća rođena 21.01.2009. godine. O njoj smo pisali prije dvije godine kada je kao omogodišnjakinja bila najmlađi sudionik 47.  Varaždinskih baroknih večeri (https://muralist.hr/aktualno/osmogodisnja-srediscanka-pijanistica-dora-rebernik-najmlada-ucesnica-47-varazdinskih-baroknih-veceri/).

Sada s navršenih 10 godina plijeni pozornost svojim talentom i umijećem sviranja klavira. Učenica je četvrtog razreda OŠ Mursko Središće te pohađa drugi razred Glazbene škole u Varaždinu pod mentorstvom profesora Danijela Ota.

Ove godine sudjelovala je na dva prestižna pijanistička natjecanja. Na međunardnom pijanističkom natjecanju „Davorin Jenko“ koje je održano u Beogradu 04. veljače osvojila je u svojoj kategoriji izvrsno drugo mjesto. Spomenimo da se to dogodilo u konkurenciji natjecatelja iz 17 država, a da su suci bili Rusi.

Na državnom natjecanju u Novom Marofu 08. veljače osvojila je pak prvu nagradu te postala laureat i apsolutni pobjednik, a s osvojenih 98 bodova bila je najviše ocijenjeni natjecatelj pa je s time osvojila i nagradu sponzora državnog natkecanja.

Zadnje dvije godine Dora se može pohvaliti sa sljedećim postignućima i nagradama koje je osvojila. 2017. godine  osvojila je prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju „Davorin Jenko“ u Beogradu te drugu nagradu na međunarodnom natjecanju „Jurica Murai“ u Varaždinu. Također je nastupala i s Komornim orkestrom na Varaždinskim baroknim večerima.

U 2018. godini opet osvaja nagradu na natjecanju „Davorin Jenko“ u Varaždninu i to onu za drugo mjesto, te prvu nagradu na državnom prvenstvu u Novom Marofu.

(rt, foto: A. Rebernik)