Dramska družina KUD-a „Mura“ Mursko Središće počinje s probama

Nakon dužeg vremena karantene konačno ponosno možemo reći da smo svi zajedno kao ljudska zajednica, priroda i društvo pobijedili pošast korona virusa, i život se polako vraća u normalu. Uz jednu malu, ali vrlo bitnu životnu razliku – ovaj puta tu takozvanu normalu ćemo cijeniti puno više i nećemo stvari i pojave uzimati zdravo za gotovo.

Dramska družina KUD-a „Mura“ Mursko Središće ponovo se okupila 26. svibnja na zajedničkom druženju u centru Murskog Središća. Uz čašicu razgovora razmijenjena su dobra i manje dobra iskustva i doživljaji iz karantene, te potvrđeni planovi za buduće probe i nastupe, u koje krećemo sa pojačanim elanom i motivom, željni druženja, glume i predstava.

Probe počinju 02.06. u 20,30 sati u Društvenom domu u Hlapičini, te ujedno zahvaljujemo VMO Hlapičina (čitaj – predsjedniku Stojko Dragutinu) na dozvoli za korištenje doma u kojem imamo odlične uvjete za probe i održavanje predstava. Zahvala ide i Gradu Mursko Središće (čitaj – gradonačelniku Srpak Draženu) na financijskoj i organizacijskoj potpori za održavanje 1. Festivala smijeha MURKA u Murskom Središću krajem listopada ili studenog 2020. godine. Zahvala ide i Centru za kulturu Mursko Središće (čitaj – ravnatelju Turk Zoranu) za moralnu i tehničku potporu Festivala i drugih nastupa dramske družine. Zahvala ide i vodstvu KUD-a Mura (čitaj – Slavko, Vesna i Upravni odbor) za kolegijalnu potporu. Zahvala ide i sponzorima promidžbenih plakata i letaka – Sobočan interijeri, IAF, Autoprijevoz niskogradnja Branko Žganec i Muralist – medijski pokrovitelj.

Plan je sljedeći – ljeto iskoristiti za uvježbavanje te početkom rujna slijedi pretpremijera komedije KANAL u Hlapičini, sredinom rujna nastup u Žiškovcu na vikendu kazališta, zatim 18., 19. i 20.09. nastup na 25. Festivalu kazališnih amatera Međimurja u Prelogu. Krajem rujna ili početkom listopada nastup u Centru za kulturu Mursko Središće, a zatim gostovanja u Štrukovcu, Peklenici i Križovcu sa komedijom KANAL.

https://muralist.hr/kultura/dramska-sekcija-kud-a-mura-kanal-ceka-da-korona-prode/

Krajem listopada ili studenog organizacija i održavanje 1. Festivala smijeha MURKA (Međunarodna Unikatna Revija Kazališnih Amatera) u Murskom Središću, uz našu kratku komediju RADIO ZA SVE, i gostovanje kazališnih družina iz Lendave i Sela (Slovenija), Narde (Mađarska) te Žiškovca i Sračinca.

Vidimo se uskoro, na i pred pozornicom. Sretno.

voditelj dramske sekcije:

Bojan Bračko Bidjo

foto – Tin Tomanić