Dramska sekcija KUD-a Mura: KANAL čeka da korona prođe

Prije niti dvadesetak dana, sredinom ožujka, dramska družina KUD-a „Mura“ Mursko Središće bila je u punom pogonu uvježbavanja nove komedije KANAL. Spremali smo se za skoru premijeru u Hlapičini, na domaćoj sceni na kojoj vježbamo, spremali smo se za gostovanje više kazališnih družina u Žiškovcu, spremali smo se za predstojeći Festival kazališnih amatera Međimurja u Prelogu, otisnuti su plakati i promidžbeni materijal, kad – eto zla u obliku korona virusa!

Zabranjena su okupljanja, vježbanja, probe, odigravanje predstava, zabranjeno je i sve ono što smo cijelog života smatrali jednostavnim i normalnim. Provode se izvanredne mjere za spas ljudskih života. Za sve nas ovo je nova situacija, nešto čudno, nešto zabrinjavajuće, nešto loše – ali i to će proći. Doma smo, u kućama smo, ne izlazimo, ne družimo se, ali ne možemo i ne smijemo reći da nam je teško biti doma, da je teško ne okupljati se, da je to problem i da je to psihoza – jer u svijetu ima i puno gorih stvari od izolacije pred TV-om i #ostanite doma akcije. Sjetimo se samo ratnog užasa, srpske opsade i granatiranja Vukovara, kada su ljudi mjesecima bili u podrumima bez dovoljno jela, bez vode, bez lijekova, bez struje, bez vode, bez ičega, samo sa svojim najmilijima i samo sa nadom u bolje sutra. I bi bolje sutra. I biti će bolje sutra.

A kada dođe bolje sutra, kada pobijedimo prokleti virus i kad opet živi i zdravi izađemo na ulice, na trgove, u škole i na fakultete, na posao, na sportska igrališta, u kazališta – e onda ćemo ponosno i sa zadovoljstvom odigrati našu novu komediju KANAL. I u Hlapičini i u Murskom Središću i u Peklenici i u Štrukovcu i u Križovcu i u Lendavi i u Žiškovcu i u Prelogu… I svi ćemo opet biti dobro, i opet će sve biti dobro.

Drage žene, dragi muževi, draga djeco, draga naša publiko, pozdravlja vas dramska družina Mursko Središće i želi vam sve dobro, i da se što prije vidimo na sceni i pred scenom.

#Ostanite doma, zdravi budite i sretno nam bilo.

voditelj dramske sekcije:

Bojan Bračko Bidjo