CULT-TURA U NOĆNOM KLUBU

O nedostatku kulturnih zbivanja u Murskom Središću, kao i o opravdanju za to pisali smo nedavno u jednom članku pa se nećemo ponavljati (http://muralist.hr/novosti/kultura/639-gradski-beskucnik-kultura-bez-doma-kulture). Uvidjevši u svemu tome zrakoprazan prostor u njega se ubacio Caffe bar i club CULT koji će osim standardne ugostiteljske ponude, svojim radom i djelovanjem, pokušati oživiti kulturna događanja u našem gradu i okolici.

 

Prvi projekt koji će ponuditi jest koncertna sezona: 

28.02. – Hladno pivo
16.03. – Belfast food
28.03. – Zibe unplugged
12.04. – Nola
26.04. – Kula
16.05. – Opća Opasnost
30.05. – In Roots…
13.06. – Smal house brown
27.06. – Clone age

U pripremi su još dva projekta: 

 

1.CULTurni utorak – dakle dan kada će se pozabaviti kulturnim zbivanjima (izložbe slika, izložbe fotografija, književne večeri, prezentacije, promocije… ). Ideja im je dati prostor mladim i neafirmiranim umjetnicima kao i naravno onim već poznatim.

 

2. Demo CULT ( četvrtkom )- zamišljen je kao druženje mladih bendova kroz probe i svirke, te će im, osim prostora, omogućiti korištenje binske opreme. 

 

 

Ovo je svakako hvalevrijedna akcija vlasnika kluba, a na središćancima je samo da se odazovu u što većem broju i da iskoriste ponuđene mogućnosti bar do otvaranja gradskog Centra za kulturu.    (R. Tomanić)