Ljuti Dan otvorenih vrata OPG-a Kristoš u Nedelišću

KRISTOŠ – OPG PRELOŽNJAK CHRISTIAN iz Nedelišća proizvodi i prodaje presadnice povrća, sezonsko povrće, začinsko bilje, čili papričice i čili umak, ajvar i još mnogo takvih delicija proizvedenih od ekološki uzgojenog  povrća na imanju.

Vlasnik Christian Preložnjak i njegov OPG omogućuju gostima degustaciju papričica od svega 100 SHU pa do mogućih 2.2 mil SHU, prerađevine s čili papričicama, vege čili grah, ljuto (i neljuto), craft pivo… Naravno, sve to uz druženje na otvorenom i šetnju uz stručno vodstvo po gospodarstvu.

Sve proizvode možete naručiti pozivom na 098/570185 ili porukom (sms, viber, messenger Kristoš)
Proizvode možete podići na njihovom OPG-u u Nedelišću, Žarkovice 1 ili vam  šalju dostavnim službama.

Jučer u subotu 15. listopada na svom OPG-u organizirali su Dan Caroline Reaper. Carolina Reaper trenutno je naljuća papričica na svijetu prema Guinessovoj knjizi rekorda s izmjerenih 1,569,300 SHU! Nastala je križanjem Bhut Jolokie i Habanero Red papričice.

Plodovi su dugački 5-7,6 cm s promjerom od 2,5-5 cm, tankog mesa, naborane i zgužvane kožice ploda. Imaju karakteristični repić na vrhu ploda. Slatke su i voćne arome što je neuobičajeno za ultra ljute papričice. Tek nakon nekoliko sekundi dolazi ekstremna ljutina. sim u obliku umaka, može se koristiti kao prah ili tucana ljuta paprika prilikom kuhanja raznih jela. Konzumiranje svježih Carolina Reaper papričica preporučljivo je samo osobama koje imaju visoku toleranciju na bol i ljutinu.

Kako je bilo na ovom događaju, “tko je ostao živ, a tko mrtav”, pogledajte u fotogaleriji našeg fotoreportera Tina Tomanića.

(rt, foto: Tin Tomanić)