Business Forum ove subote u Varaždinu

Pandemija i rat u Ukrajini globalno su glavne teme današnjice. Prekid lanaca opskrbe, inflacija, stagnacija, stagflacija, kamate, Euro pred vratima, niz je najava kojima nas mediji i stručna javnost obasipaju posljednjih mjeseci. Jesmo li nešto naučili iz globalne i domaće recesije 2008. godine? Imamo li vremena pripremiti se ili će ova najveća prijetnja modernog doba zaobići hrvatsko gospodarstvo, poduzetnike i građane?

Nakon dvije pandemijske godine Rotary Business Forum vraća se u punom sjaju s iznimnim panelistima koji će nam otkriti svoje argumentirane poglede u blisku budućnost. Kako je jedan od smjerova Rotary djelovanja i jačanje profesionalne orijentacije i zvanja u zajednici, tako  Rotary klub Varaždin 1181 u subotu, 8.10.2022. u 10:00 sati u HNK Varaždin organizira 9. po redu Rotary Business forum: „Dolazi li nam recesija 2.0“ na kojem će uz 90 minutnu raspravu panelisti Velimir Šonje, Andrej Grubišić i Hrvoje Stojić odgovoriti na nekoliko trenutno najizazovnijih pitanja i prijetnji modernog doba. Business forum namijenjen je svima koji su zainteresirani za spomenutu tematiku uz prethodnu prijavu na Forum.

PRIJAVA: ime i prezime te kontakt šalje se na [email protected]

Uplata kotizacije u iznosu od 250,00 kuna (33,18 EUR) u koju je uključen i ručak, može se izvršiti na račun Rotary Cluba Varaždin 1181 IBAN: HR5641240031133000461 kod Kent banke ili prilikom dolaska u HNK Varaždin.

Napomena: Studentska kotizacija iznosi 100,00 kuna

Više informacija o panelistima:

  1. VELIMIR ŠONJE

Konzultant, vlasnik i direktor savjetničke tvrtke Arhivanalitika, osnivač i glavni urednik portala Ekonomski lab. U javnosti je poznat kao redoviti komentator ekonomskih zbivanja. Autor osamdesetak znanstvenih i stručnih članaka objavljenih u časopisima i zbornicima radova. Autor je ili koautor dvadeset i tri knjige ili poglavlja u knjigama, od kojih je deset objavljeno u inozemstvu

  1. ANDREJ GRUBIŠIĆ

Osnivač tvrtke za financijsko savjetovanje specijalizirane za korporativne financije – Grubišić & Partneri, gdje je zadužen za originaciju, konceptualno postavljanje projekta, nadzor i koordinaciju egzekucije, kontrolu kvalitete, savjetovanje klijenata i osiguranje svih preduvjeta za zatvaranje transakcijskih procesa. Karijeru  je započeo u SAD-u na poslovima financijskog analitičara u kompaniji Sodexho Inc. Dolaskom u Hrvatsku nastavlja u Hrvatskom Telekomu na poziciji asistenta u uredu člana Uprave za financije nakon čega prelazi u odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe.  Ubrzo postaje član uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008. kad prodaje svoj udjel i prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja. Andrej je bio profesor financija na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na dodiplomskom i MBA studiju, a od 2017. predavač je na Luxembourg School of Business iz područja financija.

  1. HRVOJE STOJIĆ

Ekonomski analitičar i kolumnist, makrostrateg u PBZ Croatia osiguranje. Područje ekspertize su ekonomska predviđanja i istraživanja ekonomskih pokazatelja hrvatske i JI Europe i njihovih učinaka na devizne/kamatne stope te monetarnu/fiskalnu politiku. Izuzetno poznavanje financijskih izvješća, financijskih metrika i tehnika vrednovanja. Pruža ad hoc ekonomske analize za odjele Riznice, Korporacije, Upravljanja bilancama i Rizika. Provodi strateške analize kao podloge za donošenje poslovnih strateških odluka. Uža specijalnost istraživanje deviznih tečajeva i fiksnih prihoda te makroekonomska istraživanja.

Vidimo se u Varaždinu 08.10.2022. u 10:00 sati!

Morana Kiš

Rotary klub Varaždin 1181, Odbor za PR