VATRA U KLUBU CULT MURSKO SREDIŠĆE

Grupa Vatra ove godine slavi 15. godina svog rada i djelovanja. Proslavu su započeli na najbolji mogući način. Njihov singl Tango nalazi se na prvim mjestima eminentnih domaćih top lista.

Svoju rođendansku turneju započinju 12.04. u Clubu Cult u Murskom Središću.

Vatra je virovitički rock sastav koji je osnovan 1999. godine.

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom Između nas. Ovim albumom bili su nominirani na novinarskoj novinarskoj rock nagradi “Crni mačak” 2000. godine u kategoriji za nadu godine.2002. godine potpisali su ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album Anđeo s greškom. Slijedi niz izdanja, a 2008. godine objavljuju svoj peti studijski albumSputnik na kojem su producenti bili Jura Ferina i Pavle Miholjević.

Vatrin spot “Svijetla i sirene” uvršten je u top 10 najboljih videospotova godine po izboru T-portala. Krajem 2009. Vatra je proglašena za Rock bend godine od strane Fender korporacije.

Nakon odrađene promotivne turneje sa albumom “Sputnik”, za vrijeme koje su odsvirali stotinjak koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Sloveniji te proslavili 10 godina bivanja na sceni grupa Vatra se posvetila radu na novom albumu.

Šesti studijski album ”Ima li budnih” objavljen je u listopadu 2011. Najavljen je singlovima ”Tremolo” u suradnji sa Damirom Urbanom, istoimeni ”Ima li budnih” feat.Ljubica Gurdulić, te aktualni ”Plima adrenalina”. Album su predstavili na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture krajem godine, nakon čega su nastavili s koncertnom promocijom u Hrvatskoj i regiji. Vatra je na ovogodišnem Porinu nominirana za Hit godine (”Tremolo”), Rock album godine i Najbolju vokalnu suradnju (”Tremolo” feat. Damir Urban) za koju su Porin i osvojili.

Karte u pretprodaji po cijeni od 40,00 kn kupite:

       Čakovec – Caffe bar Baza

       Sv. Martin na Muri – Bistro Arka

       Mursko Središće – Caffe bar i Club Cult

Cijena karte na dan koncerta 50,00 kn

Aktualna lista Instituta hrvatske glazbe i sustav Playkontrol otkrili su novog izvođača na ovotjednom vrhu.
Vatra je s “Tangom” u četvrtom tjednu emitiranja doplesala na prvo mjesto najemitiranijih singlova na HR TOP 40 listi i iza sebe ostavila mnoga zvučna imena domaće glazbene scene.

Radijski urednici prepoznali su “Tango” koji je odmah po objavi, u prva tri tjedna emitiranja, dospio među top tri najvrćenija domaća singla, no tu se nije zaustavio.

“Premda smo Slavonci s urođenim strahom od visine, na ovoj se ipak osjećamo sjajno! Hvala svim puštačima Tanga zbog kojih plešemo na vrhu!” – komentirao je Ivan Dečak, autor singla, ovaj najnoviji uspjeh benda.

Vatra “Tango” –  spot (Official video) pogledajte na ovom linku (https://www.youtube.com/watch?v=wlT2kVaSm3I)

Autor glazbe i teksta je Ivan Dečak, produkciju potpisuju Jura Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas), dok su za video spot zaslužni redatelj Filip Filković Philatz, plesačica Helena Janjušević i koreograf Alen Sesartić.


Vatru možete poslušati i pogledati uživo na koncertima:

12.04. Mursko Središće / Cult
25.04. Umag / trg
26.04. Donji Miholjac / biker susreti

                                                                            Bojan Bračko Bidjo