ODLIČNA HRVATSKA PREMIJERA MJUZIKLA „JADNICI“ U ARENI VARAŽDIN

Dana 27.09.2013. godine (petak) u Areni u Varaždinu mnogobrojna publika imala je zadovoljstvo uživati u hrvatskoj premijeri mjuzikla „Jadnici“, temeljenog na romanu francuskog pisca Victora Hugoa. Uspješan organizator mjuzikla bilo je međunarodno kazalište „CornerstoneArts Hrvatska“, režiser Amerikanac Richard Montez, a producent naš Središćanac Vladimir Hoblaj, koji ujedno glumi i biskupa i suca.

Publika je gotovo 3 sata sa zanimanjem pratila 2 čina, ukupno 20 scena mjuzikla, a pjevanje, gluma, scena i scenski efekti bili su na zavidnom nivou. „Jadnici“ prenose poruku o borbi običnih ljudi za ravnopravnost, moral i pravedno društvo, za ideale koji mnogima i danas ostaju daleki kao i u vrijeme pariških revolucija, što su nam izvanredno dočarali, otpjevali i odglumili Max Hozić kao Jean Valjean, Pamela Ramljak kao Fantine, Kim Verson kao Eponine, Jakopec Sanja kao gostioničarka i naši Međimurci Henrik Šimunković kao inpektor Javert te Bojan Jambrošić kao Marius, i mnogi drugi pjevači i glumci koji su svoje role odigrali besprijekorno. Svjetska režija, odlična produkcija, kvalitetno pjevanje i gluma, pozornica kvalitetno postavljena i scenski posložena, dobar zvuk, sve je to značilo samo jedno – kvalitetno provedena večer uz odličan mjuzikl. Publika je dugim pljeskom nakon završetka mjuzikla nagradila sve izvođače, sa iskrenim „standing ovations“ pljeskom nagrađen je mjuzikl „Jadnici“. Svaka čast za režiju, produkciju, glumu, pjevanje, scenu i za sve druge detalje, sve pohvale organizatorima iz međunarodnog kazališta „CornerstoneArts“. Za pohvalu je i humanitarna nota mjuzikla, jer je dio prihoda od prodanih ulaznica namijenjen kao pomoć za udomljenu djecu.

U mjuziklu „Jadnici“ uživale su i mnogobrojne osobe iz javnog života i hrvatske estrade, te čelnici Međimurske i Varaždinske županije, kao i čelnici Grada Mursko Središće, npr. gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak sa svojim suprugama.

 

 

Bojan Bračko Bidjo