Mursko Središće dostojanstveno se oprostilo od Marjana Jurovića-Đača

Danas u 15 sati na Gradskom groblju u Murskom Središću na vječni počinak ispraćen je Marjan Jurović-Đač. Veliki broj Središćanaca, ali i ljudi iz drugih mjesta, došlo je na posljednji oproštaj od središćanske legende. Svima njima Marjan je nešto značio jer su ga poznavali iz raznih aspekata njegova života i neumornih aktivnosti.

Svoj život posvetio je Murskom Središću koje je toliko volio da je tijekom života prikupio povijesnu građu dovoljnu za omanji muzej. Sam je bilježio sve događaje, vodio evidenciju i statistiku o mnogim stvarima, a sve to potkrijepio je veoma rijetkim fotografijama.

Iako je njegova najveća aktivnost bila na sportskom polju, naročito u malonogometnom klubu „AFIX“, bio je uključen ili sam organizirao niz drugih zanimljivih događaja koji su obogaćivali život u Murskom Središću.

Marjan je primio mnoga priznanja, a spomenuti ćemo samo da je bio proglašen za najboljeg hrvatskog djelatnika kao radnik u tvrtki Murs-ekom kao i priznanje Grada Mursko Središće.

O njemu smo pisali u više navrata, a mali podsjetnik o njegovim aktivnostima možete pročitati OVDJE.

Marjan Jurović-Đač nedostajati će Murskom Središću, mnogim ljudima, prijateljima, poznanicima, ali sjećanje na njega ostati će vječno.

Dragi Marjane, počašćeni smo što smo bili dio tvojeg života i živjeli u vremenu s tobom koje je bilo sretno, zanimljivo, veselo i nezaboravno!

(rt, foto: Tin Tomanić)

Igrači nekih generacija malonogometnog kluba “AFIX”