Iznenada preminuo jedan od najpoznatijih i najpopularnijih Središćanaca, Marjan Jurović-Đač

Danas u prijepodnevnim satima, upravo kada se igrala tradicionalna nogometna utakmica između Gornjeg i Donjeg kraja u Murskom Središću, pronađeno je u njegovoj kući mrtvo tijelo Marjana Jurovića-Đača. Ovu tradiciju pokrenuo je upravo Marjan krajem 70-tih godina prošlog stoljeća, a on je i odredio granice između ova dva kraja. S malim prekidima ova tradicija traje više od 40 godina, zahvaljujući upravo njemu.

Marjan Jurović-Đač bio je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih Središćanaca, a njegova aktivnost bila je vezana za sport, ali i organiziranje fašničkih povorki kada to službeno nije bila manifestacija Murskog Središća te mnogih drugih aktivnosti. Član Uprave NK Rudar bio je u više navrata, okušao se i kao trener nogometnih klubova, a također je osnivač nekada jako popularne malonogometne ekipe „Afix“ koja je je igrala i osvajala mnoge turnire, a zanimljivo je da je Đač godinama priređivao doček Nove godine utakmicom koja je počinjala točno u ponoć. Igralo se pod svijećama, ponekad i po snijegu do koljena. Više o tome možete pročitati OVDJE

Marjan je bio dugogodišnji djelatnik tvrtke Murs-ekom, a 2012. godine u organizaciji HTZ-a u akciji  Čovjek, ključ uspjeha u turizmu Marjan Jurović Đač proglašen je  djelatnikom godine  u  kategoriji čistač. Nagradu je primio u Dubrovniku u pratnji tadašnjeg direktora tvrtke Juraja Zadravca. O tome pročitajte OVDJE.

Za sav taj doprinos prošle godine dobio je javno priznanje Grada Mursko Središće.

O Marjanu je Muralist pisao mnogo puta, a željeli smo isto toliko pisati i u narednom razdoblju, no to je onemogućila njegova iznenadna smrt u 65. godini života. Đač će zauvijek biti u srcima svih nas, a sjećanje na ovu središćansku legendu nikada neće nestati.

Posljednji ispraćaj našeg Marjana biti će na Gradskom groblju u Murskom središću u ponedjeljak 26. lipnja u 15 sati.

Dragi prijatelju, neka ti je laka međimurska gruda.

R. Tomanić