MOLITVENA INICIJATIVA ISPRED ŽUPANIJSKE BOLNICE U ČAKOVCU – 40 DANA ZA ŽIVOT

„40 dana za život” je molitvena i ekumenska inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece koju je 2004. godine započela lokalna kršćanska zajednica u Bryan College Station u Teksasu. Ovu inicijativu čine tri ključna elementa:

  • – 40 dana molitve i posta za prestanak pobačaja u gradovima u kojima se moli
  • – 40 dana miroljubivog bdijenja ispred bolnica gdje se rade pobačaji, kao posljednji znak nade majkama koje tamo dolaze pobaciti, te kao znak Božje ljubavi i milosrđa koji poziva na obraćanje sve one koji čine pobačaj
  • – Osvešćivanje lokalne zajednice o potrebi zaštite nerođenog života i o problemu pobačaja

04

Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika dosada je od pobačaja u zadnji trenutak spašeno 11.796 života, dok je 74 takvih klinika zatvoreno. Inicijativu je službeno 2014. godine blagoslovio i potvrdio papa Franjo.

U Hrvatskoj je inicijativa započela prije dvije godine bdijenjem ispred Kliničkoga bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu za vrijeme korizme. Do sada se inicijativa održala u 21-dnom hrvatskom gradu te je njome spašeno 36 života.

03

Mnoge župe, molitvene zajednice i pojedinci uključili su se u ovu molitvu ispred Županijske bolnice u Čakovcu. Inicijativa „40 dana za život“ poziva vas da do 06.11.2016. godine  dođete pred Županijsku bolnicu u Čakovcu svaki dan od 6,00 – 18,00 sati i pridružite se ovoj inicijativi.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

01