Hrastinku dati udrugama koje se bave streljaštvom, streličarstvom i slikanjem, predložio je Jurica Mesarić

Bivše odlagalište otpada Hrastinka sanirano je i sada predstavlja najbolji primjer svima u okolici i državi, konstatirao je u svom pitanju Jurica Mesarić (HDS) koje je postavio gradonačelniku Draženu Srpaku na zadnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Mursko Središće.

Zanimalo ga je, a to je bio i njegov prijedlog, da li Grad može taj prostor ustupiti na korištenje udrugama koje se bave streljaštvom (Lovačko društvo i Lovačko streljačko društvo), streličarstvom, a pogodno je i za likovnu koloniju.

Srpak mu je odgovorio da se slaže i da bi to bilo nešto dobro. Međutim na tom prostoru se pet godina ne smije ništa dirati, sada su prošle dvije godine, dakle ostale su još tri. Nakon toga taj je prostor slobodan, a naveo je da su ga već kontaktirali za streljanu. On je za to, jer je taj prostor čist i uredan te se nalazi izvan grada. Kad prođe to razdoblje sve se može ostvariti, ali uz suradnju i potrebne dozvole nadležnih ministarstava, jer taj prostor nije gradski, nego Grad samo ima pravo gradnje na njemu.

Drugo Mesarićevo pitanje odnosilo se na postupke Grada prema blokiranim i ovršenim građanima zbog neplaćanja komunalne naknade. Kako je gradonačelnik u međuvremenu primio Inicijativu Ovršni ustanak, njima je odgovorio isto kao i Mesariću, o čemu smo donijeli poseban članak te ga možete pročitati na slijedećem linku:

https://muralist.hr/politika/drazen-srpak-primio-predstavnike-inicijative-ovrsni-ustanak/

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)