Dražen Srpak primio predstavnike Inicijative Ovršni ustanak

Danas su u posjetu gradonačelniku Grada Mursko Središće bili aktivisti Inicijative Ovršni ustanak Radovan Preložnjak i  Darko Sopić , te upoznali gradonačelnika sa svojom inicijativom oko rješavanja problema ovršenih i blokiranih građana. Gradonačelnik Dražen Srpak dao im je punu podršku oko njihovih nastojanja da se nađu modeli kako bi rješavanje pitanja dugovanja za građane bilo što povoljnije i pravednije bez nepotrebnih troškova ovrha.

Gradonačelnik ih je upoznao sa mjerama koje Grad Mursko Središće već više godina provodi i sa kojima građanima koji dođu u nemogućnost plaćanja u određenom trenutku ,omogućava beskamatnu otplatu njihovih dugovanja na rate u visini koje mogu bez problema financijski podnijeti, a ovrhe se pokreću samo kad nikako ne postoji mogućnost dogovora i  to zbog zakonske obveze naplate.

Svi građani koji imaju manji prihod od tisuću kuna po članu domaćinstva ili pak su invalidi preko 80 % su oslobođeni plaćanja kom. naknade. Roditelji teže bolesne djece također su oslobođeni plaćanja komunalne naknade , a Grad sa jednokratnim pomoćima pomaže potrebite.

Koordinator Inicijative Ovršni ustanak za Međimursku županiju Radovan Preložnjak sa suradnikom izrazio je veliko zadovoljstvo što Grad Mursko Središće na taj način omogućava što bezbolniju otplatu dugovanja ,a također putem oslobađanja obveze plaćanja skrbi za potrebite građane.

Gradonačelnik je također izrazio spremnost da se na razini županije, svi gradovi i općine udruže i osnuju fond za beskućnike. Grad Mursko Središće spreman je ući u taj projekt.

(GMS, Marta Tuksar, foto Z. Rihtarec)

U prilogu donosimo priopćenje Inicijative Ovršni ustanak