NEOVLAŠTENO UZEO TUĐI AUTO – MLADIĆI IZVELI RAČUNALNU PRIJEVARU

U noći s 28. na 29. rujna u Donjoj Dubravi, nepoznati počinitelj neovlašteno je s dvorišta obiteljske kuće u ulici Međimurske čete, odvezao Citroen Saxo, čakovečkih registarskih oznaka. Automobil star 14 godina, vlasništvo 53-godišnjakinje za sada na neutvrđen način stavio je u pogon te se njime privremeno koristio.

Pregledom šire okolice mjesta događaja policijski službenici Policijske postaje Prelog u Brodarskoj ulici pronašli su oduzeti automobil. Očevid je u tijeku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica mladića s područja općine Pribislavec, rođeni 1996. i 1997. godine počinili kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, u ponedjeljak, 8. kolovoza u poslijepodnevnim satima u Palinovcu, u skladištu trgovine mješovitom robom iz  ženske  torbice  ukrali  su  novčanik  vlasništvo 47-godišnje zaposlenice u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica.

Potom su pomoću ukradene debitne bankovne kartice, koristeći PIN kojeg je vlasnica ostavila uz karticu, na bankomatu podigli više tisuća kuna. Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetniku za mladež podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)

02