DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U SELNICI

U petak 14. listopada  u sportskoj dvorani OŠ Selnica održana je svečanost Dana  kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.  Vedro raspoloženje proširilo se školom  već od trenutka kad su lovci Lovačkog društva Srndać započeli kuhati bograč. Prostor školske dvorane ukrasio je i zanimljivi  lovački pano. Svoje su proizvode izložile obitelji Dobranić, Premuš, Tomšić i Hren te prezentirale značajnost samih proizvoda za zdravlje čovjeka.

01

Osobito zanimljiv je bio štand Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca, uz pouku o jestivim i otrovnim gljivama.  Ostale štandove ukrasili su vrijedni roditelji naše djece koji su se potrudili ispeći mnoštvo različitih proizvoda od kruha te donijeti raznovrsne plodove zemlje (kestene, lješnjake, voće, povrće, zimnice…) Za vrijeme priredbe nekolicina učenika je prezentirala  umijeće tkanja na tkalačkom stanu. U tradicionalnom duhu s narodnom nošnjom priredbu su vodili učenici vjeronaučne grupe koje je pripremala vjeroučiteljica Bernarda Tkalčec,  koordinatorica svečanosti.

02

Na početku je  ravnateljica škole Anica Rašperger pozdravila  sve nazočne, a onda je   selnički  župnik, velečasni Tomislav Leskovar blagoslovio sve darove prirode i djela vrijednih ljudskih ruku. Cijelu svečanost obogatili  su i naši poduzetnici: Alpro Šardi, DIZ- CNC,  Autoservis  Alen, Čip d.o.o.  Na svom doprinosu zahvaljujemo Općini  Selnica koja nas podupire u svim projektima.

03

U kulturno umjetničkom dijelu sudjelovali su  ŽVS  Ftičice, ŽVS Sveti Marko te Župni zbor Župe svetog Marka evanđelista Selnica. Roditelji, uzvanici, učitelji i ostali dragi gosti poslije priredbe pogledali su štandove i svatko je pronašao nešto za sebe.  Pozitivnom ozračju doprinijeli  su i  Kumovi  svojim  ugodnim zvukom tamburica.

Dokazali smo da je  Zemlja sveta za nas i da rado dijelimo plodove koje ubiremo.

(Ivana Novak)

04

05