ZVIJEZDE HRVATSKE ESTRADE PJEVALE NA DANIMA OPĆINE SELNICA

U tijeku je manifestacija „Dani Općine Selnica – Markovo 2016.“ koja je započela u subotu 23. travnja, a trajati će do nedjelje 01. svibnja. Već prvog dana odvijalo se nekoliko događaja, zelena čistka, likovna kolonija, prvenstvo Hrvatske u mountain bike orijentaciji, kao i međunarodna trka vatrogasaca.

U nedjelju 24. travnja  u sportskoj dvorani održan je veliki koncert u organizaciji Općine i Radia 105 na kojem su nastupile jedne od najvećih zvijezda hrvatske estrade. Tako su Selničani i mnogobrojni njihovi gosti mogli uživati u pjesmama legendarnih Srebrnih krila s Vladom Kalemberom, Darka Domijana, Nano Prše, Duška Lokina, a specijalni gost večeri bio je Ivan Mezga i prateća grupa Motiv. Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta što je dokaz da je ovakav izbor izvođača bio pun pogodak te da su gledatelji zaista uživali u ovome velikome koncertu. Prisutnima se na početku obratio načelnik općine Ervin Vičević koji ih je pozdravio i zaželio dobar provod na „Danima Općine“, a neizbježni voditelj bio je uvijek neponovljivi i originalni Dejan Šantl.

Jučer je održana Sveta misa u 11 sati i svečana sjednica Općinskog vijeća u 17 sati, a proslava se nastavlja danas s gostovanjem KUD-a Ivanovec i prikazom starih običaja kao i prigodnim međimurskom popjevkama. Sve to će se odvijati u prostorijama stare škole, a započeti će u 18 sati. Srijeda i četvrtak rezervirani su za filmske projekcije pa će tako biti prikazani filmovi „Pikač“ i „Neprijatelj naroda“ , a očekuje se i prisutnost biskupa Mrzljaka. Oba filma biti će prikazana u staroj školi u 18 sati.

U petak je „slobodan dan“ pa tako nema događaja no zato su oni u subotu i nedjelju primjereni finišu jedne ovako velike manifestacije. U subotu u 20 sati održati će se velika zabava u staroj školi. Svirati će živa glazba, a Općini u organizaciji iste pomažu aktivni članovi NK Mladosti. Prvosvibanjska nedjelja prilagođena je ovome međunarodnome prazniku rada pa će tako početi pješačenjem ( stara škola, 14 sati) u kojem će se obići cijela općina, a završiti će u Plešivici gdje će biti organizirana proslava 1. svibnja uz neizbježni besplatni grah i živu glazbu. Sve ovo organiziraju udruga SZS iz Plešivice i Selnice.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)

16

15

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

17

18

19

22

uvodna