Županijsko natjecanje iz sigurnosti u cestovnom prometu u Osnovnoj školi Goričan

Natjecanje će se održati u petak 26. travnja od 8 do 13 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Goričan

Foto: PU međimurska (prošlogodišnje natjecanje)

U organizaciji HAK-a i Auto kluba Čakovec te osnovnih škola Međimurske županije i Policijske uprave međimurske, kao partnera u provedbi, u petak 26. travnja od 8 do 13 sati u Osnovnoj školi Goričan održat će se županijsko natjecanje pod nazivom “Sigurno u prometu”.

U svim međimurskim osnovnim školama provedena su izlučna natjecanja za izbor ekipa koje će predstavljati škole. U spomenutim natjecanjima sudjelovala su djeca uzrasta od 9 do 12 godina starosti. Ekipu svake škole čine dvije djevojčice i dva dječaka koji se natječu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Na završnom natjecanju sudjeluje 28 učenika iz sedam osnovnih škola. Pobjednici županijskog natjecanja predstavljat će Međimursku županiju na državnom natjecanju, koje će se od 21. do 24. svibnja ove godine održati u Puli.

Potporu u provođenju teorijskog i praktičnog dijela natjecanja iz poznavanja prometnih pravila i propisa, pružit će policijski službenici Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske te policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec.

Na natjecanju predstavit će se i preventivne aktivnosti međimurske policije. Na informativnom punktu ispred sportske dvorane Osnovne škole Goričan kontakt policajac iz Policijske postaje Prelog, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, predstavit će svim posjetiteljima natjecanja razne preventivne akcije, programe, kampanje te pritom podijeliti razne edukativno-promotivne materijale.

Satnica natjecanja “Sigurno u prometu”:

•          8 do 8: sati okupljanje,
•          8:30 do 8:50 sati obraćanje ravnatelja i gostiju te prigodni program,
•          8:50 do 9 sati upoznavanje sudionika o odvijanju natjecanja,
•          9 do 12 sati natjecanje,
•          12 do 12:30 sati proglašenje pobjednika.

Cilj ovakvih i sličnih natjecanja je uključivanje što većeg broja djece u edukaciju sigurnog upravljanja biciklom i sigurnog snalaženja u prometu.

(PU međimurska)