ŽUPANI BEZ GRANICA ! MALIŠANI RASPLAKALI GRADONAČELNIKA ! (foto Tin Tomanić)

Mursko Središe danas je ugostilo župane Lendave i Međimurja, Antona Balažeka i Matiju Posavca. Prvi je to susret dvojice lokalnih dužnosnika i to prvi dan hrvatskog članstva u EU. Dočeku gospodina Balažeka prisustvovali su  gradski čelnici, gradonačelnik Dražen Srpak, dogradonačelnik Zvonko Vrtarić, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak kao i neki viječnici. Nazočni su bili i zamjenici našeg župana, Sandra Herman i Zoran Vidović, pročelnica Vesna Haluga i Darko Radanović, kao i načelnik PU Mursko Središće Miljenko Vrbanec. Sa slovenske strane nazočili su Đanino Kutnjak iz Zavoda za kulturu i turizam Lendave te Aleksandar Varga, direktor Turističke zajednice Lendave.

Carinski prijelaz u centru grada tako je na trenutak opet oživio iako je bilo slučajeva da su ljudi zaustavljali automobile i vadeći dokumente tražili carinike. Ostalo im je u navici koje će se brzo osloboditi.

Program se nastavio na  šetnici uz priredbu koji su izveli mališani iz vrtića, koji su čak rasplakali gradonačelnika ili mu je nešto slučajno palo u oko ! Brojni mještani prisustvovali su ovom skupu koji je uobičajeno završio malim domjenkom.