ŽUPAN MATIJA POSAVEC ČESTITAO BOŽIĆ SVIM ŽITELJIMA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

“Drage Međimurke i dragi Međimurci!

U ovo blagdansko vrijeme svi se okrećemo svojim obiteljima, bližnjima, prijateljima i voljenima. Božićno vrijeme oduvijek je bilo vrijeme veselja, radosnog iščekivanja i darivanja. Ta tradicija možda je potisnuta običajima modernog vremena, no ipak i dalje živi u svima nama. Kao Međimurca i vjernika raduje me što nismo zaboravili naše običaje, što mnogi od nas istinski vjeruju i žive Božić, ne samo u prosincu već čitave godine.

Narodna mudrost kaže da tek u nevolji možemo spoznati tko su nam pravi prijatelji. Drago mi je da, unatoč krizi, nismo zaboravili naše susjede kojima je teže od nas. Život u uređenoj zajednici podrazumijeva i pomaganje slabijima, pružanje ruke onima koji su se spotakli o životne nedaće, kao i bodrenje onih koji su izgubili snagu, volju i vjeru u bolje sutra. Upravo je to, vjerujem, pravi smisao Božića.

Kraj godine prilika je da iza sebe ostavimo sve ono teško i loše, a s nadom i optimizmom krenemo u novu godinu. Uz potporu i i razumijevanje obitelji i prijatelja koji će ovih božićnih dana biti uz nas, niti jedan izazov nije nerješiv, a niti jedan cilj nedostižan. Božić kao najveći obiteljski blagdan prilika je da im uzvratimo barem jednakom mjerom.

 

Želim Vam da ove blagdanske dane provedete u miru i sreći, zajedno sa svojim voljenima. U 2014. Vama i Vašim obiteljima želim mnogo zdravlja, sreće i osobnog zadovoljstva.”