„ZRIN“ U MURSKOM SREDIŠĆU – VELIKA TAMBURAŠKA VEČER U CLUBU „CULT“

Ove subote 24.01.2015. Club Cult u Murskom Središću priređuje veliku tamburašku večer na kojoj nastupa TS ”ZRIN”!!!

Dođite , dobro se zabavite i zapjevajte uz  tamburaše u domaćem štimungu .

Ako do sada niste znali tko su tamburaši „Zrin“ pročitajte što kažu o sebi na svojoj facebook stranici https://www.facebook.com/pages/Tambura%C5%A1ki-sastav-Zrin/850475604977029?sk=info&tab=page_info

Tamburaški sastav “Zrin” svoje postojanje, kao i iniciranje imena, može pripisati sredini 2014. godine, iako korijeni djelovanja ove šestorice članova dolaze iz puno bogatije i šarenije prošlosti.

Prve susrete s tamburaškim instrumentima, kao i notama, ostvarili smo već u osnovnoj školi, gdje smo pod vodstvom učitelja glazbene kulture Stjepana Horvata, kao i Borisa Novaka, nastupali na raznim priredbama i manifestacijama. I tako, s tamburom u ruci, sjedenje u školskim klupama po prvi put nije predstavljalo nikakav problem. :)

Željni daljnjeg djelovanja na području kulture i glazbe, ubrzo smo postali članovi različitih kulturno-umjetničkih udruga u gornjem Međimurju, kako u Svetom Martinu, tako i u Žiškovcu, što je kasnije rezultiralo članstvom u nekoliko glazbenih sastava (TS „Kontra-Nas“, TS „Pozoj“, TS „Biser Međimurja“).

Prošle su mnoge ljubavi, no ljubav prema tamburi je sve više grijala stečeno znanje i iskustvo, a školske klupice zamijenile su barske stolice.

Potkovani raznim iskustvima, glazbenim školama i fakultetima, odlučili smo tamburaškoj glazbi dodati što moderniji “štimung”. Svaki pojedinac sa sobom nosi svoj žar za određenim glazbenim žanrom pa nam se tako u repertoaru uvijek nađe ponešto za svakoga, a svaka će naša izvedba u čovjeku probuditi ono najbitnije – OSMIJEH I VESELJE.

Članovi sastava :

Mario Goričanec – bas prim I
Marko Mikulaj – bas prim II
Matija Turk – bas prim III, harmonika
Nikola Kraljić – prim
Radovan Goričanec – kontra
Andrija Goričanec – berda

(rt, foto Zrin)

zrin 2