ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA – ZAVRŠNA KOMPONENTA PROJEKTA U MALOJ SUBOTICI

U okviru nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, kojeg uz potporu organizacija civilnog društva provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, protekle srijede (19. listopada) u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, održana je treća, završna komponenta projekta.

 

snimka-cijelog-zaslona-21-10-2016-192429

Ovaj projekt usmjeren je na sprječavanje različitih oblika nasilja među mladima i nasilja u obitelji, uz izgradnju kulture nenasilja i tolerancije.  U provođenju aktivnosti sudjelovali su policijski službenici za prevenciju, županijski koordinator za provedbu školskih preventivnih programa i pedagoginja škole.

 

snimka-cijelog-zaslona-21-10-2016-192312

Prve dvije komponente projekta, provedene tijekom travnja ove godine, odnosile su se na provođenje interaktivne radionice i kulturno-umjetnički program, dok je prvi dio treće komponente,  interaktivna parlaonica održana sredinom svibnja. U završnom dijelu treće komponente, učenici osnovne škole upriličili su kratki svečani program, te smotru likovnih radova učenika škole uključenih u ovaj projekt, nakon čega su najbolji radovi nagrađeni:

 

1. mjesto – Lucija Šafarić, učenica 8. razreda,

2.  mjesto – Ivona Škvorc, učenica 8. razreda,

3.  mjesto – Silvio Kalanjoš, učenik 8. razreda.,

snimka-cijelog-zaslona-21-10-2016-192212

 

Prvo nagrađeni likovni rad učenice Lucije Šafarić, uvršten je i u konkurenciju na državnoj razini.

 

Tijekom likovne radionice učenici su temeljem stečenog znanja i prikupljenih informacija u okviru sadržaja I. i II. komponente, likovnim izričajem iznijeli osobni osvrt i svoja razmišljanja na temu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije s naglaskom na važnost zajedničkog društvenog angažmana, odnosno njihovog aktivnog doprinosa u sprječavanju svih oblika nasilja, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto PU međimurska)

snimka-cijelog-zaslona-21-10-2016-192241

snimka-cijelog-zaslona-21-10-2016-192459