ŽELITE LI 500 KUNA ZA NOVOROĐENO DIJETE DOSTAVITE PODATKE GRADU

Obavijest u svezi dostave podataka o novorođenoj djeci

za roditelje sa područja Grada Mursko Središće.

 

 

Poštovani.

 

Grad Mursko Središće još od 2008. godine roditeljima novorođene djece na području Grada Mursko Središće dostavlja telegramsku čestitku i 500,00 kn jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Međutim, krajem prošle godine nadležne institucije (matični ured i Ured državne uprave u Međimurskoj županiji) dostavile su nam obavijest da više nisu u mogućnosti dostavljati navedene podatke jer, prema njihovom službenom obrazloženju, ne vode evidenciju o činjenici rođenja prema prebivalištu roditelja, već se upis rođenja djeteta u državne matice rođenih obavlja prema nadležnosti matičnog ureda s obzirom na mjesto rođenja djeteta.

         Grad Mursko Središće odmah nakon primitka takve obavijesti pisanim se putem obratio za pomoć svim navedenim institucijama kako bi pravovremeno pribavili službene i mjerodavne podatke o novorođenoj djeci te roditeljima čestitali na sretnom događaju u obitelji i pomogli sa uplatom 500,00 kn jednokratne novčane pomoći.

         Molimo roditelje novorođene djece sa područja Grada Mursko Središće (Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina i Štrukovec) da do daljnjega u Gradsku upravu na urudžbeni zapisnik osobno dostave ili pošalju na fax. broj 370-772 podatke o novorođenoj djeci tj. preslik rodnog lista djeteta, i podatke o adresi roditelja te o računu na koji će se uplatiti jednokratna novčana pomoć.

         Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju.

         S poštovanjem. 

                                                                                                    Gradonačelnik: Dražen Srpak