Zbog paljenja na otvorenom Srpak održao sastanak s načelnikom PU međimurske

Tokom jučerašnjeg dana na području općine Selnica prouzročeno je paljenje na otvorenom koje je vrlo opasno te je samo iskra dovoljan da se plamen rasplamsa, a ono što je posebno štetno po zdravlje stanovništva je paljenje guma, plastike, olupina automobila te su stanovnici romskog naselja višekratno upozoravani i prijavljivani da isto ne čine jer veliku zdravstvenu štetu čine i sami sebi. S obzirom što područje općine Selnica nije u nadležnosti komunalnog redara koji djeluje na području grada Mursko Središće isti nije mogao djelovati.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prije dva tjedna, kada je bio prouzročen požar na području grada Mursko Središće odnosno naselja Sitnice, naložio je Mjesnom odboru Sitnice da se područje šume preko kanala putem rada za opće dobro u potpunosti očisti. Od petnaestero osoba koje su bile obavještene putem pismenog poziva od strane Grada Mursko Središće, a koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, nije se odazvalo njih sedmero te je za te osobe Grad Mursko Središće Centru za socijalnu skrb poslao obavijest da se nisu odazvali radu za opće dobro i ako nemaju opravdanih razloga trebala bi im se, na određeno vrijeme, ukinuti isplata zajamčene minimalne naknade.

Ostale osobe s popisa, koje su se djelomično odazvale, do kraja mjeseca dužne su ispuniti fond od četrdeset radnih sati i očistiti šumu od smeća, u protivnom će za iste također biti obaviješten Centar za socijalnu skrb da nisu odradili svoju obvezu. Gradonačelnik Dražen Srpak danas je održao sastanak s načelnikom Policijske uprave međimurske na kojem je dogovoreno da će kod svake uočene ili prijavljene paljevine na teren, uz komunalnog redara, izlaziti i policija kako bi se lakše utvrdio indetitet počinitelja i pokretanje prekršajnog postupka.

(tekst: GMS)