Zbog najavljenih velikih količina oborina gradonačelnik Dražen Srpak dao nalog komunalnom odjelu i vatrogascima za pregled odvodnih kanala, propusta, te po potrebi čišćenje i sanaciju

Svjedoci smo velikih poplava u Bavarskoj koje su zadale veliku materijalnu štetu, a nažalost i ljudske žrtve. Vrijeme postaje nepredvidljivo, te je izvjesno da je pod takvim uvjetima i uz najbolju tehnologiju i organiziranost ponekad nemoguće spriječiti katastrofu.

Meteorološka služba već tijekom noći s petka na subotu i kroz subotu najavljuje veliku količinu oborina, moguće i do 60 litara po metru kvadratnom, što je količina koja u normalnim uvjetima padne tijekom čitavom mjeseca srpnja.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak dao je nalog komunalnom odjelu, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i mjesnim odborima da se tijekom današnjeg dana pregledaju odvodni kanali, propusti, šahtovi oborinske odvodnje na potezu aglomeracije, te da se po potrebi očiste ili strojevima urede kako bi i time doprinijeli sprječavanju bilo kakvih neželjenih situacija.

Bit će uspostavljene dežurne ekipe dobrovoljnog vatrogasnog društva kojima će koordinirati predsjednik Vatrogasne zajednice područja Grada Mursko Središće i zaposlenik Murs Ekoma Marko Strojko. U slučaju neposrednih ugroza, građani ga mogu kontaktirati na broj 098/928 – 4215.

Građani se također pozivaju na pojačani oprez i provjeru propusnosti svojih sustava odvodnje na domaćinstvima.

(GMS, foto:zr)