ZAVRŠNA PROSLAVA MARTINJA U CLUBU CULT MURSKO SREDIŠĆE

Martinje je dan i blagdan svetog Martina iz Toursa (11. studeni 397.) koji se diljem srednje Europe odlikuje po brojnim običajima slavlja i proslava. U sjevernoj Hrvatskoj i Sloveniji na dan sv. Martina njeguje se tradicionalni pučki običaj simboličnog prevođenja mošta u mlado vino ili kako se to naziva „krštenje vina“. U mjestima u kojim je sv. Martin zaštitnik (Sv. Martin na Muri, Požega, Kutjevo, Velika Gorica, Dugo Selo i dr.) priređuju se tradicionalne glazbene i folklorne zabave na gradskim trgovima. Na proslavama najčešće se pripremaju martinska guska i mlinci.

Proslave Martinja u Međimurju počele su već u petak (7.11), a završiti će sljedeće subote (15.11) kada u samom finišu Club Cult iz Murskog Središća priprema veliku feštu sa tamburašima.

 

Zabavom do zore uz vrhunsku „zlatnu“ kapljicu te svježim pecivima iz vlastite krušne peči, Cult vam garantira odličan provod koji će dodatno začiniti Tamburaški sastav „Zrin“. Ovo je svakako jedinstvena prilika da svojim dolaskom zaokružite ovogodišnje proslave Martinja, a u Cultu će se pobrinuti da se dobro zabavite i provedete. (rt)