ZAVRŠNA PRIREDBA VRTIĆA „MASLAČAK“ – OPROSTILI SE OD BUDUĆIH ŠKOLARACA

Dječji vrtić  ” Maslačak ”  održao je svoju završnu priredbu u ovoj vrtićanskoj godini na stadionu Šuderka  u prisustvu mnogobrojnih roditelja , te baka i djedova.

Sretni mališani radosno su očekivali početak svoje priredbe koja nije mogla započeti prije grupnog fotografiranja vrtićanaca koji se opraštaju od vrtića i već od jeseni postaju mali đaci-prvaci . Spomenka Cilar ravnateljica vrtića oprostila se od njih i te istakla da iako odlaze u školske klupe oni ostaju u srcima svojih  teta kod kojih su proveli nezaboravno vrijeme.

 Gradonačelnik D.Srpak  također se obratio vrtićancima i svima prisutnima te istakao kako će Grad uložiti dodatna sredstva u izgradnju i opremanje nove vrtićke kuhinje koja će odgovarati svim zdravstvenim i sanitarnim zahtjevima. Posebne riječi uputio roditeljima Romima čija djeca pohađaju vrtić te ih zamolio da i dalje svoju djecu dovode u vrtić bez obzira što u 7 mjesecu ističe besplatni prijevoz za njihovu djecu.

Nakon tih uvodnih pozdravnih govora slijedio zaista prekrasan program pod nazivom ” Igrajmo se igrajmo” u izvođenju samih vrtićanaca te njihovih teta Smiljke Palfi i Spomenke Cilar .

 

Mali vrtićanci su pokazali sav svoj raskoš i dječju razigranost kao pravi glumci i pjevači oduševivši svojim programom  sve prisutne.  Što su naučili od njemačkog jezika pokazala je i grupa djece koja je pohađala školu njemačkog jezika u sklopu vrtića.

Nakon završene priredbe vrtićanci koji napuštaju vrtić i postaju školarci  primili su od svojih teta diplome i poklone , dok oni koji ostaju primili su poklone, a diplome “Maslačak” dobit će kad oni budu spremni za školu. Poslije svega vrtićanci su zaplesali sa svojim tetama , a onda prešli na zajedničko druženje sa svojim najbližima i prijateljima uz kolače , slatkiše , sokove.

 Spomenimo samo još tete koje su se cijele godine , a i duže brinule za mališane :

Spomenka Cilar  , Smiljka Palfi , Rada Baljak , Marta Varga , Nikolina Gogić ,Martina Hoblaj ,Gabrijela Barat te Mihaela Sovar.

One vode četiri vrtićke skupine : jaslice , mlađa skupina , srednja i starija skupina.

 

Zaista na lijep način su se mališani oprostili od vrtića pa im zato svima čestitamo , a budućim malim školarcima želimo da im u školi bude isto tako lijepo kao što im je bili u vrtiću te da svi budu odlični učenici. (tekst i foto Z. Rihtarec)