Završna konferencija projekta „Zaželi i pokreni promjenu!“

 

U ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine, u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održana je završna konferencija projekta ”Zaželi i pokreni promjenu!”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva ”Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Projektom se omogućilo zapošljavanje 10 žena u nepovoljnom položaju u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama, obrazovanje i osposobljavanje žena, poboljšanje kvalitete života 66 krajnjih korisnika projekta, te jačanje socijalne uključenosti svih korisnika projekta na području grada Mursko Središće i općine Selnica.

Sudionike završne konferencije pozdravio je i pobliže upoznao s projektom gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je gerontodomaćicama na njihovom trudu i zalaganju u projektu “Zaželi i pokreni promjenu!” te istaknuo: “Zajedno smo učinili nešto jako dobro. Vrijednost i benefiti projekta su neprocjenjivi i da je projekt od iznimno velike vrijednosti pokazatelj je broj korisnika koji su uključeni u projekat“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 13. srpnja 2020., a provedba projekta traje 18 mjeseci, odnosno do 12. siječnja 2022.

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a projektni partneri Općina Selnica, Centar za socijalnu skrb Čakovec te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 905.800,00 kune, od čega je 85% sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a 15% iz državnog proračuna RH, što za nositelja projekta znači sufinanciranje od 100%.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja vezano uz projekt, naš projektni tim stoji Vam na raspolaganju putem e-mail adrese:[email protected]

Grad Mursko Središće