ZAVRŠILE BUNDEKOVE ZIMSKE EDUKATIVNE AKTIVNOSTI

Edukativna putopisna predavanja završila 28. ožujka s predavanjem o Gruziji i Kazbeku

Osim tradicionalnih planinarskih tura koje organiziraju gotovo svaki vikend po bližim i daljim bregima i planinama, u utorak 28.3. završila su  i edukativna putopisna predavanja i prezentacije.  Sa šestom u nizu- Bajkovitom Gruzijom s usponom na Kazbek,  završili su  prijatelji iz čakovečkog društva Smiljana i Dražen Janžek. Predavanja su bila besplatna, otvorenog tipa s velikim brojem  zainteresiranih, a održavala su se u večernjim satima u prostorijama osnovne škole.

A1

Ugostili značajna imena iz planinarskog svijeta Hrvatske i Slovenije

Sva predavanja govorila su o zanimljivim svjetskim  ili hrvatskim planinarskim destinacijama: Gruziji, Patagoniji, Via Dinarici, Via Alpini, Ledenom penjanju u Kanadi, ledenim santama, o Mljetu, Kazbeku s Gruzijom. Gosti su bili poznate osobe iz planinarskog svijeta Hrvatske, ali i Slovenije pa je tako jedan od predavača bio i najbolji svjetski penjač u ledu Klemen Premrl koji je govorio o svom iskustvu penjanja po zaleđenim slapovima Kanade, Islanda, ledenim santama…

klemen-premrl-2_i960x600

A

Krajem travnja  zavšava 4. Opća planinarska škola

Uz edukativne putopisne prezentacije paralelno se svaki tjedan održavaju i predavanja u sklopu 4. Opće planinarske škole koju polazi 30-ak odraslih sudionika. I predavanja su pri kraju, još nekoliko vježbi na terenu  u sklopu planinarskih tura i uskoro slijedi ispit. Sve će to završiti u travnju, a započet će rad s mladima i Mala planinarska škola za više razrede osnovne škole.

U travnju započinje Mala planinarska škola

Preko proljetnih praznika započinje nekoliko pokaznih vježbi za učenike viših razreda OŠ Mursko Središće, a nakon toga slijede  planinarski izleti na kojima će se to gradivo utvrditi na terenu.

B

Brojne i raznolike planinarske ture po hrvatskim, austrijskim i slovenskim planinama

Uz “sjedačke” edukativne aktivnosti u proljetno- ljetno-jesenskoj sezoni očekuje ih mnogo lijepih izleta i planinarskih tura, suradnja s mnogim društvima koja svake godine redovito dolaze na Vincekov pohod. Među značajnim planinarskim izletima koji ih uskoro očekuju naveli bismo  hodačku šetnju po Belišćanskom pješačkom putu uz Dravu s izletom u Vukovar i Kopački rit, prvomajski pohod na Mljet, Sljeme, Gorski kotar, Velebit, Biokovo, austrijske i slovenske planine, a svi se podaci nalaze i na stranicama www. bundek.hr.

Brojnost članova raste iz godine u godinu, brojka raste i do 400 članova pa PD Bundek ne mora brinuti o svom podmlatku.

(SV, foto PD Bundek)

C

04

06

07