Zašto smrdi voda Međimurskih voda? Smrde čaše, smrde tanjuri…

Već nekoliko puta obratili su nam se građani s pitanjem koje smo i mi sami sebi postavljali. Zašto bar jednom mjesečno i to nekoliko dana, smrdi voda iz pipa koju nam distribuiraju Međimurske vode d.o.o.?

Ne samo da voda ima čudan okus nego neugodan miris ostaje na čašama, tanjurima, ostalom posuđu, a valjda i na nama kada se kupamo ili tuširamo i to kako smo naveli po nekoliko dana. Međimurske vode u svom izvješću za 2017. godinu koji možete pogledati na priloženom linku ( Izvještaj o kvaliteti vode za ljudsku potrošnju 2017.) tvrde da je voda odlične kvalitete i nema razloga da im ne vjerujemo, jer od nje se nitko nije razbolio ili dobio bilo kakve zdravstvene probleme, no ostaje činjenica da im nekoliko dana u mjesecu voda jednostavno smrdi mirisom koji ne možemo definirati.

Vlasničku strukturu ovog društva za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju čine sva tri međimurska grada i 22 općine, pa bi gospoda vlasnici trebali odgovoriti na ovo pitanje.

Zanimljivo da se to ne događa u Hlapičini gdje stanovnici uglavnom koriste svoj vlastiti vodovod i piju također zdravu vodu koju su im Međimurske vode već nekoliko puta htjele oduzeti jer je po njima bila opasna za zdravlje, a radilo se samo o preuzimanju općeg monopola na distribuciju, dok su stručne analize pokazale da je hlapičinska voda i te kako kvalitetna i zdrava za piće.

 

(R. Tomanić, foto rt)