ZAPOČELA POLICIJSKA AKCIJA „MARTINJE“ – VOZAČI OPREZ

Prošle se godine za slavljenja Martinja u Međimurskoj županiji desilo čak 15 prometnih nesreća, a jedna je osoba i poginula. Zbog toga za ovogodišnje Martinje Ured prometne policije operativnom akcijom Alkohol od 7. do 11. studenog i tijekom dana i tijekom noći pojačava nadzor promila vozača u prometu!

– Upućujemo apel svim vozačima da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića, odnosno da poštuju prometne propise. Isto tako, ukoliko su konzumirali alkoholna pića upućujemo ih na alternativne oblike prijevoza, korištenje taxi službi i prijevoznika koji se bave prijevozom osoba, koji će ih sigurno dovesti do određenih mjesta, a sve s ciljem da se izbjegnu neželjene posljedice i da se u pitanje ne bi dovodila sigurnost cestovnog prometa, poručio je Kristijan Srpak načelnik policije PU međimurske u najavi policijske akcije “Martinje” koja je večeras započela u cijelom Međimurje u sklopu koje će policija pojačano kontrolirati promet, s posebni naglaskom na alkotestiranje vozača.

Međimurska županija poznata je po velikom broju vinara i vinogradara koji će i ove godine obilježavati narodni običaj krštenja mošta ili „Martinja“. Radi toga se očekuje veći broj sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića. Prošle godine u vrijeme „Martinja“ zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom u kojoj je 1 osoba smrtno stradala, 2 s  ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene, te 12 prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.

Akcija se odvija u vremenu od petka 7. do utorka 11. studenoga, tijekom dana i noći provoditi pojačane mjere i aktivnosti u prometu, vezane uz prekršaje upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Operativne akcije „Alkohol“ provoditi će se zajedno sa susjednim policijskim upravama.

 

http://www.mnovine.hr/