YAMATO BUBNJARSKI SPEKTAKL – NAJPOZNATIJI SVJETSKI BUBNJARI U ČAKOVCU

Yamato – najpoznatiji bubnjari na svijetu svojoj su turneji po Hrvatskoj dodali još dva grada – Osijek i Čakovec!!!

 

Osijek – dvorana Gradski vrt – 20.10.

Rijeka – Centar Zamet – 21.10.

Zagreb – Arena – 22.10.

Zadar – dvorana Višnjik – 24.10.

Split – dvorana Gripe – 25.10.

Čakovec – dvorana GOC-a – 26.10.

 

Ova će najglasnija japanska skupina svoje nevjerojatno bubnjarsko umijeće, kao i važan dio japanske kulture, u Osijeku pokazati 20. listopada, dok će Čakovčani u njihovoj ‘glasnoj’ umjetnosti uživati 26. listopada.

 

Ova turneja po Hrvatskoj dio je velike svjetske turneje naziva „ROJYOH – The Beat on the Road“ koja sadržava dijelove najupečatljivijih Yamato nastupa. Skupina, koja je osnovana u srcu japanske budističke kulture, prenosi drevni ritam Japana na taiko bubnjevima koji vuku korijene iz daleke prošlosti te zemlje te predstavljaju identitet japanske nacije.

Taiko bubnjevi izrađeni su od 400-tinjak godina starog drveta, a među njima se posebice ističe bubanj ‘odaiko’ koji teži gotovo 500 kilograma i veličine je 2 metra. Bubnjari ga uspoređuju s otkucajima srca u tijelu snažnog sportaša.

Za članove Yamata svaki je susret s publikom jedinstveno i dragocjeno iskustvo, a najveći im je cilj da publika njihov nastup napusti sa strašću za životom. U drevnom Japanu, ljudi su na prve zvukove taiko bubnjeva prekinuli svoj posao i čak i iz najudaljenijih mjesta krenuli za njima da ih poslušaju. Čudesan zvuk tih bubnjeva obnavljao je energiju, odmarao izmorena tijela te slavio radost života na poznatom Matsuri festivalu iza kojeg je nekoliko stotina godina stara povijest, a koji je i mjesto osnutka tradicionalne japanske mitologije. 

Skupina je do sada nastupila preko 2600 puta u 52 zemlje. U posljednjih deset godina na turneji su svake godine i to od šest do deset mjeseci, što je rezultiralo zavidno rastućim brojem obožavatelja diljem svijeta.

 

Ulaznice za Osijek kreću u prodaju u utorak 30. rujna, a za sve ostale gradove ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centra, Eventima te na www.eventim.hr.