VRTIĆ “MASLAČAK” PRIREDIO BICIKLIJADU I KESTENIJADU NA RIBNJAKU ZALEŠĆE

Dječji vrtić Maslačak posebnu pažnju posvećuje njezi i skrbi za tjelesni rast i zdravlje djece. Kvaliteta života i odrastanje djeteta u predškolskoj dobi podrazumijeva kontinuirani dnevni ritam, zdravu i uravnoteženu prehranu te svakodnevni boravak na svježem zraku radi pozitivnog djelovanja na organizam i zdravi život mališana.

Danas (07.10.2013.) su  tete iz vrtića organizirale biciklijadu do ribnjaka Zalešće na kojoj su učestvovali roditelji zajedno sa svojim djecom. Poslužilo ih je prekrasno vrijeme i divan sunčani dan, jedan od rijetkih posljednjih tjedana. Na samom ribnjaku priređena je kestenijada i roštiljada, kao i razne sportske igre. Za razgovor smo zamolili jednu tetu i dvije mame kako bi nam prenijele svoje dojmove.

Spomenka Cilar (odgajateljica): ” Pošto je u tijeku “Europski tjedan kretanja” odlučili smo organizirati sportske aktivnosti u obliku biciklijade do ribnjaka Zalešće. Ovdje smo pripremili sportski program koji uključuje razne zajedničke igre roditelja i djece. Prošlih smo godina obilježavali Jesenske svečanosti kao i Dane jeseni, a sada smo to spojili sa biciklijadom i kestenijadom i mislim da smo time postigli puni uspjeh.”

Janja Kontrec (mama): “Organizacija je super, a pogotovo mi se svidjela vožnja biciklom do ribnjaka. Odazvalo se mnogo učesnika i djeca su naprosto oduševljena.”

Irena Palnec (mama): Stvarno je dobro da se nešto takvo organiziralo pa možemo uhvatiti zadnje zrake sunca i iskoristiti ovo lijepo vrijeme. Ovo bi svakako trebalo više puta ponoviti.”

I tako je jednim lijepim druženjem završen ovaj iznenađujuće lijep i sunčan jesenski dan koji je došao kao naručen za radost i uživanje u prekrasnoj prirodi ribnjaka Zalešće.    (tekst i foto Tin Tomanić)