VRATIŠINEC – DJECA NA KLIZALIŠTU, PUT DO ŠKOLE OKOVAN LEDOM

Ovih zimskih dana, mnoge je iznenadio snijeg, no jedne i jako razveselio. Bila su to djeca koja su vikendom uživala u zimskim radostima i idilom snijega. Kako uvijek i biva snijeg pada tik pred početak školskog polugodišta. I kada svi misle da je dovoljno bilo tri dana da se počiste i raskrče prometnice te otopi snijeg i led, u Vratišincu kao i u mnogim drugim mjestima to i nije tako.

01

Prvi dan nakon polugodišta doći u Osnovnu školu u Vratišinec jest bila cijela nauka i muka. Ulica koja vodi do škole okovana je ledom i do nekoliko centimetara, mnogi roditelji se pitaju kako je to moguće u današnje doba napredne tehnologije čišćenja snijega, leda… Zabrinuti roditelji kod škole čekaju svoju djecu u nadi da se neće netko ozlijediti na ledu. U nadi je spas, a zahvala dragom Bogu koji čuva našu dječicu, samo su neke od izjava strpljivih majki. Svaka čast školskim djelatnicima koji su ručno raščistili kratki prilaz u i oko škole, ali ulica je katastrofalna.

02

Kako to i biva u ovo zimsko doba i druge prometnice ostale su okovane snijegom i ledom, zato dragi  čitatelji samo polako i strpljivo kao i naše majke iz teksta, uz nadu da uvijek poslije kiše (snijega) dolazi sunce.

(tekst i foto D.P.)

06

05

03

04