VOLONTERSKI URED MEĐIMURJA – KAKO VOLONTIRATI PO ZAKONU?

Volonterski ured Međimurja poziva sve organizatore volontiranja, volontere/ke i ostalu zainteresiranu javnost na predavanje o Zakonu o volonterstvu i Izvješću o organiziranom volontiranju Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Cilj predavanja je podići razinu znanja sudionika o zakonskom uređenju volonterskog rada kako bi razvili i/ili unaprijedili rad s volonterima/kama u svojim organizacijama te ga uskladili sa zakonskim propisima. Volonterima su iste informacije bitne kako bi poznavali svoja prava i obveze prilikom volontiranja te na taj način zaštitili sebe ili korisnika volonterskog rada. Na predavanju će se govoriti i o Izvješća o organiziranom volontiranju. Svaki organizator volontiranja dužan je Ministarstvu socijalne politike i mladih, tijelu nadležnom praćenje provedbe navedenog Zakona i razvoj politike volonterstva, dostaviti godišnje izvješće o volontiranju koje je organizirao. Dio predavanja bit će odvojen i za pomoć organizatorima volontiranja oko unosa podataka i prijave ostvarenih volonterskih sati.

Predavanje će se održati u utorak, 9. veljače 2016. od 13 do 15 sati u Multimedijalnoj dvorani udruge Autonomni centar – ACT, Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog Hrasta, prvi kat).

Molimo sve zainteresirane da svoju prijavu na predavanje (ime i prezime) pošalju putem e-maila na [email protected] ili se prijave putem telefona na 040 390 047 do 8. veljače 2016. do 12 sati.

 

(Volonterski ured Međimurja)

volonterski-ured-medimurja_1435739126