Vodstvo čakovečkih gimnastičara na prijemu kod premijera Plenkovića

Čelništvo Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan bilo je jučer (četvrtak 23. studenoga) na prijemu kod predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Predsjednik Željko Jakopec i sportski direktor Mario Vukoja bili su dio delegacije Hrvatskog gimnastičkog saveza koju je predvodio predsjednik HGS-a, Čakovčanin Stevo Tkalčec. Uz njih, prijemu su prisustvovali glavna tajnica HGS-a Iva Murat Koić, osvajač svjetskog zlata na preči Tin Srbić i njegov trener Lucijan Krce.

Gimnastičari su premijera i njegove suradnike: tajnicu Središnjeg državnog ureda za sport Janicu Kostelić i predstojnika Ureda premijera Zvonimira Frku-Petešića izvijestili o posljednjim gimnastičkim uspjesima kao i planovima za nadolazeće razdoblje. Naime, HGS je domaćin izbornog kongresa Europske gimnastičke federacije koji će 1. i 2. prosinca bit održan u Splitu. Veliko je to priznanje za našu gimnastiku i savez  jer ovo je prvi put da se kongres jedne europske sportske federacije održava u Hrvatskoj.

Premijer Plenković je pohvalio rad i posloženost Hrvatskog gimnastičkog saveza ujedno čestitavši na posljednjim uspjesima na natjecanjima. Najavio je i posjet Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću prilikom sljedećeg dolaska u Međimurje. Nakon prijema čelništvo Saveza održalo je radni sastanak s Janicom Kostelić na kojem je, između ostalog, dobivena podrška za kandidaturu Hrvatske za domaćinstvo Europskog prvenstva u gimnastici 2021. godine.

(Miljenko Dovečer, foto : Tomica Jakopec)