Već po tradiciji u vrijeme Dana Grada održava se natjecanje u kulinarskim vještinama naših članova VMO Grada Mursko Središće. Tako su se i ove godine u manifestaciji pod nazivom “Što smo i kak kuhamo” sučelili predstavnici mjesnih odbora Murskog Središća , Peklenice , Križovca , Hlapičine i Sitnica.
Već od ranih jutarnjih sati na gradskoj šetnici osjećao se predivan miris kuharskih specijaliteta gradskih majstora. Bila je velika borba oko toga tko će ponijeti titulu gradskog masterchefa , a još više čiji će kotlić građani bolje ocijeniti i normalno pohvaliti.
Svi učesnici zdušno su prionuli poslu i u predviđeno vrijeme zgotovili i prezentirali svoje kulinarske uradke. Ono što je jako bitno za istaknuti da su svi kotlići bili stvarno na jako visokom kulinarskom nivou te je tročlana komisija u sastavu Marijan Breglec , Antonija Kos i Zlatko Rihtarec imala zaista jako težak zadatak pri odabiru najboljeg. O pobjedniku su odlučivale nijanse. Po prosudbi žirija najkvalitetniji i najbolji kotlić prezentirala je ekipa VMO Mursko Središće u sastavu Dalibor Malović (glavni kuhar) , Igor Bogdan i Kristijan Antolović. Njihov slavonski čobanac najviše je zagolicao nepca žirija te su zasluženo osvojili zlatnu medalju i naslov gradskog masterchefa.
Na drugo mjesto plasirala se ekipa VMO Hlapičina ,dok su treći bili članovi ekipe Sitnica.
U samo nekoliko minuta nestalo je svih 300-njak porcija , a to samo govori o kvaliteti ovogodišnjih kotlića. Na kraju pala je i jedna zgodna ideja i prijedlog gradonačelniku Srpaku da se od iduće godine više jela ne pripremaju u kotlićima već u većim alfama kako bi se zadovoljio sve veći broj građana koji dolaze uživati u ovim delicijama članova mjesnih odbora.
Najmlađe je svakako najviše privukla vožnja kočijom obitelji Malović, u tradicionalnoj baranjskoj opremi.
(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)