VLADA TRAŽI TUŽIBABE – PRIJAVITE SUSJEDA I OSVOJITE NAGRADU

Počela je nova sezona nagradne igre “Bez računa se ne računa”. Radi se o igri u kojoj Ministarstvo financija poziva građane da cinkaju lokale koji im nisu izdali valjani račun, a zauzvrat mogu dobiti novčane nagrade. 

“U novoj sezoni održat će se tri kola s ukupnim nagradnim fondom od gotovo 500 tisuća kuna! U svakom će se kolu dijeliti po tri nagrade u iznosima od 100, 40 i 20 tisuća kuna! Prvo kolo nagradne igre ‘Bez računa, se ne računa!’ počinje 01. kolovoza, a završava 26. listopada 2014. godine”, priopćeno je iz Porezne uprave. 

Objasnili su i pravila igre: 

“Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je sakupiti i poslati 20 računa (s najkasnijim datumom izdavanja od 1. kolovoza 2014.) koje građani dobivaju pri svakom plaćanju. Ali u novoj sezoni sudionike pozivamo da šalju fiskalizirane, ali i nefiskalizirane (neispravne) račune. Dakle, računi ne moraju imati sve elemente propisane zakonom, što će biti od velike pomoći inspektorima Porezne uprave u svrhu utvrđivanja nezakonitosti”.   

Porezna uprava zahvalila se građanima koji su se, kako kažu, zajedno s njima uključili u borbu protiv sive ekonomije. Građane pozivaju da im nepravilnosti prijavljuju na besplatni telefon 0800-1001 ili preko internetskih stranica Porezne uprave. 

“Građani, tražite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti. Jer, novac namijenjen proračunu je i Vaš novac!”, poručuje Porezna uprava građanima. 

Pitanje je, doduše, bi li se građani, čiji je to novac, složili s načinom na koji se proračunska sredstva troše. Teško bi vjerojatno bilo naći građanina koji smatra da za plaće u Saboru treba potrošiti 83,2 milijuna kuna, za plaće u Vladi 7 milijuna kuna, za Ured predsjednika RH 43,1 milijuna kuna, za Ured premijera 9,5 milijuna kuna… donosi http://www.index.hr/